Mijn opdracht is om bij de afdeling studentenwelzijn mee te draaien met de verschillende projecten die bij de afdeling worden uitgevoerd. Deze opdrachten verschillen allemaal sterk van elkaar, maar hebben als overkoepelend element dat het allemaal gelieerd is aan studentenwelzijn.

“Weer terug op studentenwelzijn”

“Ik heb eerder bij de TU Delft gewerkt waar ik de functie van studieadviseur en medewerker studentzaken heb bekleed. Dit waren beiden functies waar ik in direct contact heb gestaan met de studenten van de TU Delft. Het contact met studenten is mij hier goed in bevallen en in de functie van studieadviseur werd ik met mijn eerste grote mensenbaan gelijk in het diepe gegooid. Wat mij hierin is bijgebleven is de problematiek van studenten en hoe je hier door middel van het bieden van een luisterend oor hulp aan kan bieden. Na twee jaar gewerkt te hebben na mijn HBO vond ik het tijd om weer verder te studeren. Uiteindelijk heb ik besloten om de master bestuurskunde Management van HR en verandering aan de Erasmus universiteit te gaan doen (waar ik gedurende de studie wederom terugkeerde bij de TU Delft voor een afstudeerstage). Nu ben ik als trainee studentenwelzijn weer terug op studentenwelzijn. Bij de universiteit Leiden mag ik meer de beleidsmatige/projectmatige kant zien van studentenwelzijn. Ik kijk er erg naar uit om mijn eerdere ervaring als studieadviseur en student kwijt te kunnen om passende interventies te creëren om het leven van studenten een stukje leuker te maken. Met het bekleden van een functie bij de universiteit Leiden is ook de LDE cirkel voor mij volledig rond. Waar ik nu bij elke aangesloten universiteit al eens geweest ben als student of medewerker. Zo krijg je mee dat elke universiteit toch zijn eigen gebruiken heeft!”

“Studentenwelzijn is van alles”

“Bij het bekleden van deze functie is mij verteld dat de afdeling groeiende is en dat er veel projecten spelen. Hier is niks aan gelogen, studentenwelzijn is van alles. Inmiddels ben ik een maand bezig als trainee en heb ik al mogen bijdragen aan: een online symposium, ben ik hoofdverantwoordelijke voor de implementatie van een app om studentenwelzijn te vergroten, werk ik mee aan de welzijnsweek en ben ik betrokken bij het opzetten van een conferentie voor medewerkers om het bewustzijn van studentenwelzijn onder het personeel te vergroten. Dir zijn nog niet eens alle projecten waar ik betrokken mee ben geweest de eerste maand. Kortom studentenwelzijn is nog breder dan ik in eerste instantie al dacht!”

Mark Kuipers

Mark Kuipers

Trainee Studentenwelzijn

Mark Kuipers, MSc
Universiteit Leiden
Student Support Services