Yinneke de Hoop is dit studiejaar begonnen als trainee HR policy internationalisation bij het University Support Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Binnen haar rol houdt zij zich dit jaar onder andere bezig met het Dual Career Programme (DCP) voor partners van internationale medewerkers op de EUR, housing for international staff en het HR Excellence in Research Award (HRS4R).

“Een nieuw jaar, een nieuwe opdracht”

“Voor mijn tweede, en laatste, opdracht vanuit het LDE traineeship ben ik afgelopen september gestart bij het Valorisatie Centre van de TU Delft. Dit is weer totaal iets anders dan mijn vorige opdracht bij de EUR waar ik mij bezighield met HR beleidszaken omtrent internationalisering. Binnen het Valorisatie Centre werken verschillende teams zoals bijvoorbeeld EU funding, NL funding, Grootzakelijke projecten maar ook X!Delft en Public Affairs waar ik werk komend jaar. X!Delft houdt zich bezig met de samenwerking tussen bedrijven en wetenschappers door middel van partnerships en innovatieve projecten. Ik mag mij komend jaar bemoeien met de netwerkevenementen en de Sustainable Development Goals (SDGs) van de VN. In het specifiek: hoe meten we innovatie? Heel interessant! Het leuke aan het X!Delft team is dat het aanvoelt als een startup en dat je in contact staat met het bedrijfsleven.”

“Lobbyen voor de TU Delft”

“Het Public Affairs team is nog erg nieuw en is eigenlijk pas dit jaar gestart. Binnen Public Affairs draait het voornamelijk om de belangen van de TU Delft zo goed mogelijk te definiëren en op een eenduidige manier naar buiten te brengen. Dit op zowel gemeentelijk/provinciaal- en nationaal niveau als internationaal (EU). Gezien de grootte van de universiteit en de verschillende faculteiten is dit in het verleden nogal lastig gebleken. Het is dus best een uitdaging! Ik ben heel benieuwd naar hoe het team zich gaat vormgeven dit jaar. Omdat ik zelf een studieachtergrond heb in Politicologie, Internationale Betrekkingen, vind ik dit erg interessant en is dit heel leerzaam voor mij. Kortom, ik heb erg veel zin in dit jaar!

Heb jij na het lezen van mijn introductie stukje ook interesse gekregen in het LDE traineeship? Neem dan gerust contact op met mij voor een kopje koffie!”

Yinneke de Hoop

Yinneke de Hoop

Trainee Valorisatie Centre

Yinneke de Hoop, MSc
TU Delft
Valorisatie Centre – Business Relations bij X!Delft en Public Affairs