Nadat Lotte vorig jaar bij de Universiteit Leiden aan de kwaliteitszorg heeft gewerkt is ze nu bij de TU Delft aan de slag gegaan bij de Teaching and Learning Services.

“Alles op één plek”

“Dit jaar werk ik aan meerdere projecten, waarvan de grootste de ‘One-Stop-Shop’ is. Momenteel is informatie voor docenten over onderwijstools en didactische ondersteuning verspreid over meerdere websites en afdelingen. De bedoeling is daarom om een soort hub te creëren die docenten naar de juiste plek stuurt, in plaats van dat zij zelf moeten zoeken naar informatie. Docenten kunnen dan met al hun vragen terecht op één website met één e-mailadres en één telefoonnummer. Omdat dit een heel groot project is waar allerlei verschillende afdelingen bij betrokken zijn, werk ik samen met een externe projectleider die ook op 1 september is begonnen.”

“Kleine projecten ernaast”

“Omdat ik na het traineeship graag iets zou doen met onderwijsontwikkeling en/of blended learning, doe ik er ook nog wat kleine projecten naast. Eén idee om een vast format voor trainingen op te zetten. Er worden regelmatig trainingen gegeven over nieuwe onderwijstools (zoals software voor online toetsing of peer feedback), maar het is voor externen lastig in te schatten wat de voorkennis van het publiek is en welke features van een tool interessant zijn voor hen. Een vast format zou daarom kunnen dienen als hulpmiddel bij het opzetten van trainingen.”

“Van twee keer per jaar naar twee keer per week naar kantoor” 

“De projecten waar ik nu bij de TU Delft aan meewerk zijn anders dan wat ik afgelopen jaar deed. Mijn opdracht bij de Universiteit Leiden was een stuk individueler: ik deed voornamelijk onderzoek en schreef op basis daarvan een advies over hoe de afdeling Studenten- en Onderwijszaken de kwaliteit van dienstverlening aan studenten kon verbeteren. Nu werk ik veel meer samen in een groter team. Daar komt bij dat ik tijdens het eerste jaar alleen in de zomer twee keer in Leiden heb gewerkt, terwijl de bedoeling is dat ik aankomend jaar (mits de maatregelen dat toelaten) minimaal twee keer per week naar de campus in Delft kan komen.”

 

Lotte van den Heuvel

Lotte van den Heuvel

Trainee Teaching & Learning Support

Lotte van den Heuvel, MSc
TU Delft
Teaching and Learning Services