In zijn eerste jaar werkt Caius aan twee grote projecten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het doel? Het uitdragen van het missie statement van Rotterdam School of Management.

“Ik heb een master in International Development Studies en heb de Interfacultaire lerarenopleiding voor het vak Aardrijkskunde afgerond. De afgelopen twee jaar was ik werkzaam als projectmedewerker bij Diversion. Hier werkte ik op peer-education programma’s die lastige thema’s als armoede en mentale gezondheid onder jongeren bespreekbaar maakten.”

“Een fantastische uitdaging om de universiteit te ontdekken als werknemer.”

“Ik heb gekozen voor het LDE traineeship omdat het mij de kans gaf om mij opnieuw te oriënteren en het veel mogelijkheden heeft om mij als professional te ontwikkelen. Daarnaast heb ik een grote passie voor onderwijs en leek het mij een fantastische uitdaging om de wereld van de universiteit te ontdekken als werknemer.”

“To be a force for positive change!”

“Ik werk op de Erasmus Universiteit in de Rotterdam School of Management (RSM) bij het Positive Change Initiative. Het is ons doel om de missie van RSM te helpen uitdragen: to be a force for positive change. Dit doen we door onder andere initiatieven binnen de faculteit uit te lichten, mensen binnen en buiten de universiteit aan elkaar te koppelen en door onze projecten. De twee grote projecten waar ik dit jaar aan werk zijn het SDG Ambassador Program en de Education Audit. Voor het SDG Ambassador Program ben ik als projectleider aan de slag. Dit project geeft 17 studenten de kans om een jaar lang de Sustainable Development Goals te vertegenwoordigen. Ik ondersteun de studenten door het organiseren van trainingen en begeleiding zodat ze een eigen project kunnen opzetten. De Education Audit heeft als doel Positive Change in alle vakken binnen RSM op een uniforme manier te verankeren. Dit doe ik in samenwerking met mijn begeleider Eva Rood.”

Caius Nijstad

Caius Nijstad

Trainee Management

Caius Nijstad, MSc
Erasmus Universiteit Rotterdam
Positive Change Initiative