Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken al jaren samen op het gebied van onderzoek, onderwijs en valorisatie. In 2012 is deze samenwerking geformaliseerd in een strategische alliantie: Leiden-Delft Erasmus (LDE). Sinds 2014 is hieruit onder andere het gezamenlijke LDE-traineeship voortgekomen.

Deze website is bedoeld om ervaringen van LDE-trainees te delen en een kijkje te bieden in de dagelijkse werkzaamheden van een trainee.

Wil je meer weten over het traineeprogramma of trainee worden? Klik hier.

 

Over het LDE traineeship

Het LDE traineeship is een tweejarig traineeship, waarin je als trainee tweemaal een opdracht van één jaar bij een van de faculteiten of ondersteunende diensten van een LDE-universiteit vervult. Zo is het mogelijk om na de eerste opdracht ervoor te kiezen om bij één van de andere universiteiten te werken, of om bij dezelfde universiteit te blijven maar bijvoorbeeld van afdeling te wisselen. Op die manier krijg je gedurende het traject inzicht in de bedrijfsvoering van verschillende universiteiten en organisatieonderdelen.

Vrijwel binnen elk onderdeel van de organisatie kun je als trainee aan de slag gaan, met uitzondering van een wetenschappelijke functie. Er zijn diverse opdrachten waar je de functie kunt bekleden van bijvoorbeeld (junior) beleidsmedewerker, secretaris, coördinator, adviseur of projectmedewerker binnen verschillende domeinen zoals onderwijszaken, financiën, HR, strategische ontwikkeling, ICT of communicatie. Voor iedere studierichting is er wel een project te bedenken waarbij er volop ruimte is voor eigen initiatief, maar ook voor het opdoen van nieuwe inzichten en ideeën.

Naast de dagelijkse werkzaamheden op een van de universiteiten zijn ook opleidingsmodules, themalunches en intervisiebijeenkomsten onderdeel van het traineeprogramma. Deze middelen zijn bedoeld voor verdere ondersteuning op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Leer de trainees kennen

Ben je nieuwsgierig naar hoe het traineeship er in de dagelijkse praktijk uitziet? Wil je weten hoe het de huidige trainees afgaat en met wat voor soort projecten zij aan de slag zijn gegaan? Via onze blogs houden we je op de hoogte van alles wat ons bezighoudt binnen dit tweejarig traject.

Benieuwd naar de ervaringen en verhalen van de trainees lichting 2014? Ook zij hebben een blog bijgehouden die je hier kunt lezen.

Wil je meer informatie over de alliantie tussen Leiden, Delft en Erasmus? Bezoek dan de website van LDE.