Het LDE traineeship ontstond in 2014. Sindsdien hebben al velen het traineeship afgerond. Op een recente netwerkborrel bleek dat de veel LDE trainees bij een (LDE-)universiteit blijven werken, en anderen bij bijvoorbeeld consultancybedrijven of de overheid aan de slag is gegaan. Sinds 2019 zijn er steeds meer activiteiten om het netwerk van trainees, alumni en opdrachtgevers te versterken. Begin 2020 is er bijvoorbeeld een ‘Stay Connected’ netwerkbijeenkomst georganiseerd. Zo helpen de LDE-trainees elkaar en wisselen onderling kennis en ervaring uit: niet alleen tijdens, maar ook nog na het traineeship.

Op deze pagina valt te lezen waar de LDE alumni terecht zijn gekomen. Wat hebben zij overgehouden aan het LDE traineeship?

Charlotte Boelens

Charlotte Boelens

Lichting: LDE 5
Plek 1: Universiteit Leiden – Project Office Manager bij Informatiemanagement, Bestuursbureau
Plek 2: TU Delft – 1) Projectleider Duurzame Toekomstbepaling Studieverzameling bij Faculteit EWI en 2) Programmamanagement medewerker voor TU Delft AI Initiative

Waar ben je nu: Projectmedewerker bij het programmamanagement team van het TU Delft AI Initiative. Mijn voornaamste taken liggen op gebied van communicatie, community & organisatie.

Nynke Heegstra

Nynke Heegstra

Lichting: LDE 5
Plek 1: Projectleider onderwijs & studieadvies, faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, TU Delft
Plek 2: Trainee learning Innovation Team, Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam

Waar ben je nu: Learning Innovation Consultant bij Rotterdam School of Management

“Het LDE Traineeship heeft mij de kans geboden verschillende rollen binnen de universiteit te ontdekken en mezelf verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Ik kijk met veel plezier terug op deze tijd waarin ik een netwerk van medetrainees heb opgebouwd en nieuwe vriendschappen heb gesloten!”

Paulien Burgers

Paulien Burgers

Lichting: LDE 4
Plek 1: Beleidsmedewerker Onderwijs, faculteit Techniek, Bestuur & Management, TU Delft. Project: Verbeteren van afstudeermaatregelen
Plek 2: Projectleider HRM, TU Delft. Project: Participatiewet

Waar ben je nu: Beleidsmedewerker Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Meer specifiek, Projectmedewerker bij Perspectief op Werk, gericht op een verbeterde bemiddeling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het LDE Traineeship heeft mij de kans gegeven om uit mijn juridische schulp te kruipen en verschillende werkzaamheden uit te proberen. Mijn huidige baan is een mooie uitkomst hiervan en had ik niet zonder het Traineeship kunnen doen.”

Lianka Bruijnen

Lianka Bruijnen

Lichting: LDE 3
Plek 1: Trainee Business Analytics, Functioneel Beheer, Universiteit Leiden
Plek 2: Trainee HR Reporting & Analytics, HR Services, TU Delft

Waar ben je nu: Consultant bij Morgens

“Het LDE traineeship heeft mij naast ontzettend veel ervaring een mooi netwerk opgeleverd van mede (oud) trainees, niet alleen professioneel maar ook vriendschappelijk! Ik kijk met plezier terug naar de gezamenlijke trainingen en projecten die ik met mijn mede trainees heb gedaan.”

Jorieke van Harten

Jorieke van Harten

Lichting: LDE 5
Plek 1: TU Delft, Projectleider Teaching Initiatives bij Teaching Lab
Plek 2: Erasmus School of Social and Behavioural Sciences, Lean Coach

Waar ben je nu? Learning & Innovation Consultant bij Erasmus School of Social and Behavioural Sciences.

“Het LDE Traineeship staat voor mij in het teken van zelfontplooiing. Het geeft je de kans om te experimenteren met verschillende rollen op de universiteit. Het beste is dat je deze ervaringen samen met je medetrainees kunt delen en elkaar stimuleert en inspireert. Ik kijk met plezier terug op twee waardevolle jaren die mij veel inzicht hebben gegeven op professioneel en persoonlijk vlak.”

Milou Eilers

Milou Eilers

Lichting: LDE 5
Plek 1: Trainee Student Wellbeing – Education & Student Affairs (TU Delft)
Plek 2: Trainee HR Reporting & Analytics – HR Information Management (TU Delft)

Waar ben je nu? HR data analist & jr. Implementatie Manager in het team HR Information Management, TU Delft.

“Het LDE-traineeship is een mix tussen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Samen met 16 ambitieuze trainees dit traject doorlopen is fantastisch. Ik heb de afgelopen twee jaar een uitgebreid netwerk opgebouwd en weet zeker dat ik veel van wat we hebben geleerd, in verschillende rollen en organisaties kan gebruiken.”

Juliet van Viersen

Juliet van Viersen

Lichting: LDE 5
Plek 1: TU Delft HR Communicatie en Integrated Services
Plek 2: Erasmus Universiteit – Central International Office – Adviseur/ Projectleider international student journey

Waar ben je nu: Beleidsadviseur Onderzoek Haagse Hogeschool

“Ik kijk met veel plezier terug op mijn traineeship. Het was erg leerzaam om kennis te maken met verschillende organisaties/afdelingen en erachter te komen waar ik blij van word in mijn werk. Daarnaast maak je door de combinatie van werken en het opleidingsdeel grote stappen in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het maakt het extra leuk dat je naast je werk in een traineegroep zit; je leert veel van elkaar en het is erg gezellig.”

Svenja Kerkhof

Svenja Kerkhof

Lichting: LDE 4
Plek 1: Universiteit Leiden, Financieel Shared Service Center, Trainee Business Transformation
Plek 2: TU Delft, HR Services, Information Management, Trainee HR Reporting & Analytics

Waar ben je nu: Vanaf oktober 2019: Consultant Operational Excellence bij Deloitte Consulting

Marrit Terpstra

Marrit Terpstra

Lichting: LDE 3
Plek 1: Programmacoördinator ‘Living Campus’ bij de TU Delft, Sport & Cultuur (nu X)
Plek 2: Community Builder bij de Universiteit Leiden, Faculteit Geesteswetenschappen (FGW), Ba International Studies

Waar ben je nu: Aanstelling bij de Universiteit Leiden voor vier verschillende projecten: Projectmedewerker Arbeidsmarktvoorbereiding bij Strategische en Academische zaken, Projectmedewerker Arbeidsmarktvoorbereiding Ba International Studies, Community Building bij de Ba International Studies en Community Building bij de Ba Urban Studies

“Ik heb heel veel gehad aan het feit dat we als trainees in een groep met- en van elkaar konden leren. Dat je met gelijkgestemden, die niet je directe collega’s zijn, leuke en ook lastige momenten kunt bespreken en op die manier je weg vindt in een grote organisatie als de universiteit. Dat er ruimte is voor verbreding en (persoonlijke) ontwikkeling buiten de primaire functie die je vervult.”

Michelle Verheij

Michelle Verheij

Lichting: LDE 5
Plek 1: Communication & Project Officer, Leiden-Delft-Erasmus Centre for Frugal Innovation in Africa
Plek 2: Beleidsadviseur en projectleider, HR Policy, Erasmus Universiteit (project: tijd & plaats onafhankelijk werken, career week)

Waar ben je nu: Beleidsadviseur bij HR Policy en TOP, en Coördinator LDE Traineeship, bij Erasmus Universiteit Rotterdam.

“Tijdens het LDE traineeship heb ik een grote ontwikkeling doorgemaakt, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik heb nieuwe kennis en ervaring opgedaan, veel geleerd over mezelf, en weet nu beter waar ik heen wil in mijn loopbaan. Als traineegroep help je elkaar om er alles uit te halen en de ontwikkelmogelijkheden optimaal te benutten. Het zijn twee hele bijzondere jaren geweest, die ik me met plezier zal herinneren als de ideale start van mijn carrière.”

Rebecca Rehorst

Rebecca Rehorst

Lichting: LDE 5
Plek 1: Trainee HR, TU Delft
Plek 2: Trainee IT, Erasmus Universiteit Rotterdam

Waar ben je nu: Product Owner IT, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Door het LDE Traineeship ben ik erachter gekomen wat bij mij past qua werkzaamheden en werkomgeving. Zo ben ik er bijvoorbeeld achter gekomen dat ik blij word van snel resultaat zien, mensen helpen zichzelf te ontwikkelen en om zelf nieuwe dingen te leren. Binnen IT software ontwikkeling kan ik mijn ei kwijt: de ontwikkelingen op IT-vlak gaan snel, men staat open voor nieuwe ideeën en er heerst een directe, gezellige cultuur.”

Narges Yoesefi

Narges Yoesefi

Lichting: LDE 5
Plek 1: Trainee Business Transformatie bij de Universiteit Leiden
Plek 2: Beleidsmedewerker Onderzoek bij het International Institute of Social Studies (Erasmus Universiteit)

“Het LDE traineeship was de perfecte start van mijn carrière. Ik heb twee jaar lang mezelf op professioneel en persoonlijk vlak kunnen ontwikkelen en de vrijheid gekregen om uit te zoeken wat, professioneel gezien, het beste bij mij past.”

Laura Wolters

Laura Wolters

Lichting: LDE 4
Plek 1: Trainee Strategy Development, TU Delft Health Initiative, Technische Universiteit Delft
Plek 2: Corporate Relations Officer, Rotterdam School of Management Career Centre, Erasmus Universiteit

Waar ben je nu: Corporate Relations Officer bij Rotterdam School of Management Career Centre

“Het LDE Traineeship heeft mij veel gebracht in die twee jaar tijd. Naast het grote netwerk dat ik opgebouwd heb, hebben de trainingen mij zowel op persoonlijk- als professioneel vlak geholpen te groeien als Young Professional. Dankzij dit traineeship weet ik veel beter waar ik mezelf zie in de toekomst. Ik kijk met veel plezier en enthousiasme terug op deze tijd.”

Josephine Verstappen

Josephine Verstappen

Lichting: LDE 3
Plek 1: Organisatieadviseur bij Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden bij de TU Delft
Plek 2: Beleidsmedewerker onderwijs bij Erasmus School of Health Policy & Management bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Waar ben je nu: Beleidsadviseur onderwijsinnovatie bij de Vereniging van Universiteiten (VSNU)

“Het traineeship was voor mij de ideale startbaan. Ik wilde de universiteit graag eens bekijken vanaf de andere kant (dus niet als student). Doordat je met vijftien andere starters begint, heb je ook veel aan elkaar en kun je problemen met elkaar bespreken. Bovendien heb ik gedurende die twee jaar enorm veel geleerd, zoals het creëren van draagvlak en projectmanagement. Dit gebruik ik nog steeds.”