Even voorstellen:

Rosa Jehee was tussen 2019 en 2021 LDE Trainee. Ze heeft tijdens haar eerste jaar gewerkt als projectmanagement trainee Community Engagement & Outreach aan de TU Delft. Het tweede jaar, ook aan de TU Delft, was zij projectmanagement trainee bij Onderwijs en Studentzaken bij de faculteit EWI. Tijdens haar traineeship is zij in contact gekomen met het project City Deal Kennis Maken, waarvoor zij nu werkzaam is als Kennismakelaar van Den Haag.

Van Pedagogische Wetenschappen, via LDE, naar Kennismakelaar:

Rosa heeft na het afronden van haar studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Leiden en een baan bij een stichting voor bevordering van gelijke kansen voor kinderen en jongeren, gekozen om het LDE Traineeship te gaan volgen. Rosa merkte dat de ‘gewoonlijke’ vervolgstappen na Pedagogische Wetenschappen een vrij vast pad voor haar betekende, maar had juist de behoefte aan extra ontwikkeling en het onderzoeken van mogelijkheden. Na haar studie was zij coördinator bij de HuiswerkKamer en WeekendKlas van stichting JES Rijnland. Daar maakte ze kennis met projectmanagement en pionieren.  Mede door haar affiniteit met educatie en haar wens om zich breder te oriënteren, vormde het LDE traineeship voor haar een logische keuze.

Het eerste project waar Rosa werkte, was gelijk een goede match. Ze werkte als projectmanagement trainee Community Engagement & Outreach aan de TU Delft. Hier hield zij zich bezig met het verbinden van bewoners, wetenschappers en studenten om samen zowel het onderwijs als de stad te verbeteren. Hiervoor heeft zij als projectleider het concept ‘Meet the Professors’ naar de TU Delft gebracht, waarbij professoren hun onderzoek laten zien op Delftse basisscholen. De kinderen worden zo gemotiveerd voor de wetenschap en de professoren krijgen een nieuwe invalshoek voor hun onderzoek.

Tijdens haar tweede project, ook aan de TU Delft, hield Rosa zich bij Onderwijs en Studentzaken van de faculteit EWI bezig met onderwijsinnovatie. Rosa bekeek waar de afstudeerprocedure van de master Computer Science zich ten goede kon ontwikkelen en was betrokken bij het implementatieproces van een nieuwe werkwijze. “Hoewel ik het niet had verwacht,” zo zegt Rosa, “leerde ik hier het meest over diplomatiek en andere intriges die bij zulke ontwikkelingen komen kijken”. De trainingen die vanuit het LDE-traineeship worden georganiseerd bij De Baak, leren de trainees veel over persoonlijk leiderschap en invloedsstijlen. Op deze momenten, waar je iedereen over dezelfde brug moet krijgen, kunnen de technieken en methodes die je daar leert direct worden toegepast.

Rosa kijkt met een positief gevoel terug op haar traineeship en zou het ook zeker aanraden. “Je leert niet alleen jezelf ontwikkelen op professioneel en persoonlijk gebied, maar het traineeship biedt ook diversiteit en ervaring op de werkvloer doordat je twee volledige projecten uitvoert”, aldus Rosa. Middels haar eerste project heeft Rosa contact gelegd met het landelijke netwerk van de City Deal Kennis Maken. Bij de City Deal Kennis Maken Den Haag zit zij nu, vanuit de Haagse Hogeschool, helemaal op haar plek en verbindt maatschappelijke vraagstukken van de stad aan het Haagse hoger onderwijs en onderzoek. Zo werkt ze aan talentontwikkeling, kennisontwikkeling en nieuwe vormen van samenwerken. Creëren en verbinden, waarden die centraal stonden in haar eerste project, zijn nu weer van belang op haar huidige werkplek.

Wil je meer weten over de City Deal Kennis Maken waarvoor Rosa momenteel werkzaam is? Bekijk: www.kennismakendenhaag.nl