In dit interview vertelt Charlotte van den Hengel, LDE-trainee Data Analytics, over haar werk bij de HRM-afdeling van de Universiteit Leiden. Binnen haar werkzaamheden voor het bestuursbureau van de universiteit voert ze kwalitatieve en kwantitatieve analyses uit omtrent beleidsvoering en projecten.

Hoi Charlotte, hoe ziet een werkdag van een data analist eruit?

Ik heb vandaag een overleg achter de rug over het project ‘Erkennen en Waarderen’, het grootste project in mijn portefeuille. Het is een internationaal project met als doel om meer erkenning te geven aan wetenschappelijk personeel voor hun werkzaamheden. Een van de doelen van het programma is bijvoorbeeld om waardering te baseren op de bredere maatschappelijke impact die onderzoekers teweeg brengen. Daar wordt veel data voor verzameld: interviews, enquêteresultaten, statistieken van afdelingen, noem het maar op. Ik analyseer de data en aan de hand van de conclusies die ik eruit kan trekken, wordt beleid ontwikkeld. Het schrijven van duidelijke memo’s met overzichtelijke resultaten is daarbij echt een vak apart! Als onderzoeker ben je gewend om heel ‘neutraal’ te schrijven; nu moet ik opeens mensen overtuigen met de data.

Goed om te horen dat er beleid gemaakt wordt met onderbouwing van data! Waar komt jouw interesse voor data analyse vandaan?

Eigenlijk begon dat tijdens mijn master onderzoekspsychologie, al werkte ik daar vooral met kwantitatieve data. Dit jaar leer ik ook veel over kwalitatief onderzoek. Door deze opdracht ben ik erachter gekomen dat ik echt verder wil met data analyse in mijn loopbaan. Het leukste is om onderliggende verbanden te zoeken in data die op het eerste gezicht tegenstrijdig lijken. Ik heb dit traineeship gekozen om meer te weten te komen over beleidsvorming. Door het werken met ervaren mensen op dit vlak kan ik de fijne kneepjes leren van het reilen en zeilen om het onderzoek heen in een dergelijke organisatie. Dat is nieuw en ook heel leuk.

Bij het thuiswerken ziet Cavia Lil haar kans schoon om aandacht op te eisen.

En waar krijg je energie van in jouw traineeopdracht?

Uit een grote berg data gefundeerde conclusies kunnen trekken, daar krijg ik energie van. Het is net een soort complexe puzzel! Ik vind het heel leuk dat ik met veel verschillende mensen samenwerk. Iedereen werkt bij HRM, maar heeft toch een eigen expertise. Zo is de één heel goed in het schrijven van beleid en bekijk ik het onderwerp bijvoorbeeld weer vanuit de invalshoek van data analytics. Dus je kunt goed met elkaar sparren, terwijl iedereen wel een duidelijke eigen rol heeft.

Waar ben je het meest trots op in je werk?

Het is best pittig om al een half jaar vanuit huis te werken en zelfs online ingewerkt te worden. Daarom ben ik trots op de diepgaande samenwerkingen die ik heb opgebouwd. Het kost wat meer moeite online, maar het is heel waardevol. Zulke samenwerkingen dragen ook bij aan je werkplezier.

Als afsluiter hebben we weer wat dilemma’s. De eerste: als je voor de rest van je leven nog maar met één programma zou mogen werken, kies je dan Word of Excel?

Wow… [lange stilte] Dat is heel lastig! Met pijn in mijn hart kies ik dan toch voor Word, want in Word kun je wel Excel-dingen doen, maar andersom niet. Het belangrijkste is dat je resultaten goed kunt vertalen naar aanbevelingen en dat gaat in Excel niet zo gemakkelijk.

Als laatste vraag het tweede dilemma: het allerleukste werk met de allersaaiste collega’s of het allersaaiste werk met de allerleukste collega’s?

Bij mijn vorige baan had ik geweldige collega’s, maar inhoudelijk was het na een tijdje niet meer zo interessant. Daardoor ben ik toch verder gaan kijken op een gegeven moment. Collega’s zijn super belangrijk, maar als het werk zelf je totaal niet aanspreekt, dan houdt het op een gegeven moment toch op. Alhoewel ik met enkele collega’s van mijn vorige baan gelukkig nog steeds contact heb!