Na alle sollicitatierondes, speeddates met toekomstige opdrachtgevers, persoonlijkheidstesten, kennismakingen met mijn mede LDE-trainees en een zomervakantie ertussen, begon ik dan eindelijk op 3 september aan mijn traineeship! Fast forward naar het heden – 6 maanden verder – zit ik alweer op de helft van mijn eerste opdracht bij HR International op de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

werken bij hr international

HR International behoort tot HR beleid en werkt nauw samen met HR Support en HR advies. Dit klinkt wellicht heel vaag en breed en dit was het voor mij op het begin ook. De eerste maand heb ik – op aanraden van mijn begeleider – gebruikt voor het inlezen op alle onderwerpen op het gebied van internationalisering. Vaak denkt men dat ik mij bezighoud met internationale studenten maar ik houd mij juist bezig met internationale medewerkers. Deze eerste groep is vaak onderbelicht; problematiek rondom internationale studenten komt veel vaker in het nieuws voor (denk aan huisvesting, taalvaardigheid en collegegelden). Daarom is het interessant om nu te leren over de internationale medewerkers.

Ondanks dat mijn dagen heel verschillend zijn, begin ik vaak op kantoor met het checken van mijn mail en een koffie. Elke week komen we als HR beleidsteam bij elkaar om alle onderwerpen door te nemen en hun stand van zaken. Dit is ook leerzaam voor mij, omdat ik zo alles meekrijg wat er binnen de EUR speelt. In een werkweek heb ik regelmatig overleggen met mensen vanuit verschillende afdelingen, faculteiten en in LDE verband. Mijn portefeuille bestaat uit huisvesting voor internationale medewerkers, het Dual Career Programme (gericht op carrière ondersteuning voor partners van internationale medewerkers op de EUR) en het HRS4R wat meer focust op HR strategie. Daarnaast ben ik vrij om zelf een nieuw project in te brengen.

VEELZIJDIGHEID

Het leuke aan mijn opdracht is de veelzijdigheid van mijn taken. Er gebeurt veel op het gebied van internationalisering dus het volgen van de politiek is van groot belang (zoals de Brexit en de gevolgen voor Britse EUR medewerkers). Daarnaast is de universitaire werkomgeving erg inspirerend. Er worden vrijwel dagelijks allerlei activiteiten, zoals workshops en lezingen, georganiseerd over onderwerpen als duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs, de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en nog veel meer. Ik vind het interessant om aan deze evenementen deel te nemen en er is gelukkig ruimte om af en toe een activiteit bij te wonen.

Waarom een traineeship?

Na mijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam wilde ik graag een traineeship doen vanwege het ontwikkeltraject wat een traineeship anders maakt dan een startersbaan. Als LDE-trainee krijg je genoeg handvatten om je ook op persoonlijk gebied te ontwikkelen naast je professionele ontwikkeling. Lees bijvoorbeeld de blogs van mijn medetrainees Quincy en Charlotte of Rebecca over onze 2-daagse training van de Baak en projectmanagement training aan de TU Delft. Daarnaast krijgen we intervisie, coaching, masterclasses en begeleiding op werk. Vanuit mijn werk heb ik ook hele interessante cursussen mogen volgen, zoals een immigratiecursus van het Nuffic omtrent wetenschappelijk personeel en kennismigranten.

Als EUR trainees zien we elkaar regelmatig voor lunch op de campus, soms ook met de tweedejaars trainees. Met de LDE trainees uit Leiden en Delft organiseren we zelf leuke dingen als lasergamen, uiteten of uitgaan. Zo leer je elkaar ook buiten werk om kennen. Kortom, het traineeship is enorm leerzaam en uitdagend! Ik ben nu al benieuwd naar wat mijn tweede opdracht zal worden, maar eerst dit jaar goed afronden.

Ben je ook benieuwd geworden naar dit traineeship of overweeg je te solliciteren? Voel je vrij om mij te contacteren voor al je vragen en/of een koffie te drinken samen. Je kunt mij vinden op LinkedIn.