Om een beter beeld te krijgen van wat ik als trainee corporate communicatie allemaal doe in een week, geef ik jullie een kijkje in mijn agenda!

Maandag

Vandaag bespreek ik met mijn leidinggevende de lijst met onderwerpen voor het fotojaarboek. In dit boek komen de hoogtepunten van de universiteit van het afgelopen jaar in beeld voorbij. We zorgen ervoor dat de onderwerpen goed verdeeld zijn over verschillende thema’s als onderzoek, studenten, diversiteit en internationaal. Dit alles gaat ook in samenspraak met alle faculteiten en het College van Bestuur.

Op maandag heb ik ook altijd Instagram overleg met een collega van Marketing. Samen beheren wij het Instagramaccount van de universiteit (@universiteitleiden). Tijdens dit overleg maken we een weekplanning waarbij ik zorg voor een corporate inbreng en een strategische blik.

Dinsdag

Ik begin de dag met een overleg op de TU in Delft. In LDE-verband wordt er elk jaar het evenement Online Media in Higher Education georganiseerd, en samen met een collega van de Faculteit Governance & Global Affairs (FGGA) zit ik dit jaar vanuit Leiden in de organisatie. We bespreken de opzet van het programma en we verdelen de actiepunten die gedaan moeten worden voor het volgende overleg.

’s Middags ben ik weer op kantoor in Leiden en spreek ik een student van de Haagse Hogeschool, die onder mijn begeleiding een usability test van de website voor ons gaat uitvoeren.

Woensdag

We gebruiken een media monitoring systeem waarmee we onder andere dagelijks een nieuwsbrief uitsturen met (inter)nationale nieuwsartikelen waarin de universiteit wordt genoemd. We zitten middenin de overgang van het oude systeem naar een nieuw systeem, en vandaag hebben we overleg met externen over de inrichting van dit nieuwe systeem.

Donderdag

Op donderdag heb ik altijd social media dienst. Ik monitor en beheer dan de corporate Facebookpagina @UniversiteitLeiden en de corporate Twitteraccounts @UniLeiden (NL) en @UniLeidenNews (EN).

Daarnaast gaan de andere werkzaamheden ook gewoon door en vandaag werk ik onder andere aan de opzet van een online fotowedstrijd. Samen met een redacteur die de focus op beeld heeft, houd ik hiervoor een brainstormsessie.

Vrijdag

Ik heb het Twitteraccount van onze rector magnificus Carel Stolker geanalyseerd. Ik heb onder andere gekeken naar het aantal tweets, inhoud van de tweets, het aantal retweets en welke rectoren nog meer op Twitter zitten en wat zij dan twitteren. Op basis van de analyses heb ik een rapport geschreven. Dat rapport ga ik vandaag met de directeur van mijn afdeling (Strategische Communicatie & Marketing) en de rector bespreken.

Dan is de werkweek alweer voorbij en kan het weekend gevierd gaan worden! Samen met de andere Leidse trainees luid ik het weekend in bij het welbekende Leidse café Barrera. Cheers to the weekend!