Ongeveer een jaar geleden stuurde ik hoopvol mijn motivatiebrief en CV op naar de Universiteit Leiden in de hoop dat ik werd uitgenodigd voor een gesprek voor de functie als HRM trainee. Ik werd uitgenodigd en kreeg uiteindelijk de baan die mij zo leuk leek. 1 september 2016 ben ik gestart en nu al bijna op de helft van mijn eerste functie! In deze blog neem ik jullie mee in het proces van een baan zoeken tot mijn ervaringen hier in het LDE traineeship.

Tijdens mijn master Sociale en Organisatiepsychologie liep ik stage bij een multinational. Binnen mijn stage was ik nauw betrokken bij de selectie van nieuwe trainees en het organiseren van evenementen voor trainees. Voor deze stage was ik nog helemaal niet bekend met het concept “traineeship” en na deze stage wist ik dat, waar ik ook ging werken, ik sowieso een traineeship wilde gaan doen. De aandacht die er is voor persoonlijke ontwikkeling, het worden van een hechte groep met je mede-trainees én de mogelijkheid om aan het begin van je carrière verschillende functies “uit te proberen” waren voor mij doorslaggevend om voor een traineeship te kiezen. De reden om uiteindelijk voor het LDE-traineeship te kiezen was omdat de functieomschrijving mij zo aansprak.

Op dit moment ben ik al ruim over de helft van mijn eerste traineeplek. Ik werk bij HRM-opleidingen bij de Universiteit Leiden. HRM opleidingen is verantwoordelijk voor de trainingen voor het personeel van de gehele universiteit. Ik ben in mijn functie bijvoorbeeld bezig met het verbeteren van onze manier van evalueren van ons trainingsaanbod, het ontwikkelen van een leerlijn voor promovendi, het opzetten van het tevredenheidsonderzoek onder medewerkers en ik ondersteun bij de werving en selectie van de nieuwe lichting trainees. Mijn werkzaamheden zijn divers; de ene keer interview ik een wetenschapper over internationalisering, dan begeleid ik een brainstormsessie, een andere keer ben ik een dag aan het ploeteren in Excel en  weer een andere keer schrijf ik mee aan beleidsstukken. Ik vind het zelf een voordeel om bij meerdere projecten betrokken te zijn, want op deze manier leer je in een korte tijd veel over het reilen en zeilen op een universiteit.

Werken op de HRM-afdeling bij de Universiteit Leiden heb ik ervaren als een warm bad. Vanaf dag één voelde ik mij welkom. Al snel kreeg ik mijn eigen werkzaamheden, heb ik de ruimte gekregen om aan te sluiten bij projecten die mij interessant leken en was er ruimte voor eigen initiatief. Aan het begin vond ik het echt nog aftasten wat er precies van mij verwacht werd, maar nu draai ik als trainee mee op de afdeling en word ik behandeld als een volwaardig medewerker.

Het traineeprogramma ervaar ik als een enorme verrijking. In de start van het traineeship hebben we mogen lunchen met de hoofden van bedrijfsvoering en hebben we met vastgoed een rondleiding gehad langs de mooiste gebouwen van de universiteit in Leiden en Den Haag. Voor de start van het traineeship hebben we een assessmentdag gehad om te kijken waar je gedurende het traineeship qua persoonlijke ontwikkeling aan wilt werken. We hebben al veel trainingen gehad met de trainees met diverse onderwerpen, bijvoorbeeld beïnvloeden zonder macht en een LEAN-training. In traineeverband hebben we ook intervisie, waarin je met je mede-trainees uitwisselt waar je in je werk tegenaan loopt. In de eerste paar maanden heb ik ook een coach gehad, waarmee ik werkte aan mijn professionele ontwikkeling. Kortom, er is een hoop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Als ik terugkijk op mijn ervaringen als trainee tot nu toe, vind ik het erg leerzaam. Er wordt echt van mij verwacht dat ik zelfstandig werk en mij proactief opstel. Dit is wat voor mij het werk leerzaam en uitdagend maakt. De aandacht die er is voor persoonlijke ontwikkeling helpt enorm om jezelf scherp te houden. Ik vind het ook fijn dat je een jaar op je eerste traineeplek zit. Ik merk dat ik nu door begin te krijgen hoe het hier werkt op de afdeling en deze kennis kan ik dan nog mooi tot 1 september (en daarna) gebruiken!