Julia is eerstejaars LDE trainee aan de Technische Universiteit Delft. Ze is werkzaam als projectmedewerker bij VTI en DCE, twee afdelingen binnen de faculteit Technology, Policy and Management.

‘’Brede interesse’’

‘’Ik heb een brede interesse, altijd al gehad. Vandaar dat ik na mijn eerste jaar op de universiteit mijn Bachelor Bedrijfskunde besloot te combineren met een Bachelor Filosofie, mijn lievelingsvak op de middelbare school. Waar ik bij Bedrijfskunde nog wel eens last had van de heersende “tunnelvisie”, werd bij filosofie juist gefocust op zoveel mogelijk verschillende invalshoeken. Na mijn Master Human Resource Management ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging, waar mijn brede interesse de ruimte zou krijgen.’’

“Een bijdrage leveren aan het onderwijs, dat leek me wel wat”

“Die uitdaging vond ik in het LDE traineeship. Al tijdens mijn studie vond ik het onderwijslandschap boeiend. Ik was tutor voor verschillende onderwijsvakken en heb met veel enthousiasme verschillende focusgroepen bijgewoond die in het teken stonden van het verbeteren van het onderwijs. Ook de rotatie na een jaar, zodat je kan ontdekken wat echt bij je past, sprak me enorm aan!”

“Een perfecte samensmelting”

“ Mijn huidige functie is een perfecte samensmelting van mijn twee Bachelors. Ik ben onderdeel van twee teams: het Delft Centre for Entrepreneurship (DCE) en de afdeling Values, Technology and Innovation (VTI). Beide afdelingen zijn onderdeel van de faculteit TPM, maar houden zich bezig met verschillende thema’s. Waar het DCE zich richt op het bieden van praktisch onderwijs, waarin studenten leren hun innovatieve idee om te zetten in een start-up, richt het onderwijs en onderzoek van VTI zich op de economische, ethische en veiligheidskundige aspecten van technologie. Beide afdelingen hebben te maken met strategische keuzes voor de toekomst. Aan mij de taak hen zo goed mogelijk te adviseren doormiddel van een bedrijfsanalyse en een strategisch plan.”

Julia Pijnenburg

Julia Pijnenburg

Projectmedewerker

Julia Pijnenburg, MSc
TU Delft
VTI (Values, Technology & Innovation) & DCE (Delft Centre of Entrepreneurship)