“Een waardevolle bijdrage leveren aan de universiteit”

“Mijn naam is Bas Biesbroeck en ik ben begonnen als LDE trainee data analytics. Na mijn bachelor Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven en mijn master Economie aan de universiteit van Maastricht, heb ik eerst als IT consultant gewerkt. Hierin kon ik mijn interesse voor data en procesverbetering in kwijt, maar ik miste de maatschappelijke impact heel erg. Daarom heb ik er voor gekozen om te solliciteren voor het LDE trainee programma: om mezelf verder ontwikkelen als professional en een waardevolle bijdrage te leveren aan de universiteit.”

 “Ontwikkeling staat vooraan”

“Voor mijn eerste opdracht ben ik begonnen binnen Functioneel Beheer bij de Universiteit Leiden. Dit valt onder het Administratief Shared Service Centre (ASSC). Deze organisatie is o.a. verantwoordelijk voor de uitvoering van de processen rondom de financiële en personeelsadministratie en het beheer van alle software. Zelf zal ik me gaan bezighouden met het optimaliseren van verschillende data gerelateerd processen. Ik zal me bijvoorbeeld bezig gaan houden met het standaardiseren en automatiseren van het aanvragen van verschillende toegangsrechten tot data en rapporten in de organisatie. Daarnaast ben ik begonnen met een project waarbij per faculteit wordt geïnventariseerd hoe de projectplanning wordt gedaan en hoe deze verbeterd kan worden. Het leuk daaraan is dat aan de hand van deze gesprekken ik de organisatie meteen leer kennen en een beter zicht krijg op de infrastructuur.”

”Daarnaast is het fijne aan het traineeship dat je meteen start met een netwerk aan leergierige medetrainees waardoor je altijd op iemand terug kan vallen en kan leren van elkaars ervaringen. Ook merk ik dat je echt de tijd krijgt om nieuwe skills te leren. Ontwikkeling staat vooraan en er is dan ook volop mogelijk om zowel binnen het traineeship en binnen je opdracht nieuwe dingen te leren.”

Bas Biesbroeck

Bas Biesbroeck

Trainee Data Analytics

Bas Biesbroeck, Msc
TU Delft
Administratief Shared Service Centre