Bart werkt als HR-trainee in team Talent & Development van de TU Delft. Hier werkt hij aan twee projecten: één ten aanzien van diversiteit in het wervings- en selectieproces en daarnaast is hij bezig met het herinrichten van een coachnetwerk.

“Gedurende mijn rechtenstudie kwam ik er al snel achter dat ik mijn carrière niet als typische jurist wil doorbrengen. Na een master Rechtsfilosofie en (bij)banen bij de Autoriteit Consument en Markt en de Gemeente Den Haag besloot ik dat ik ergens in de publieke sector aan de slag wilde op een plek met maatschappelijke impact.”

‘’De universiteit is een dynamisme en ambitieuze werkplek’’

“Werken aan een universiteit past perfect in dat plaatje. Elke dag merk ik weer de gedrevenheid van zowel het wetenschappelijk als ondersteunend personeel. Op de TU wordt immers aan hele spannende dingen gewerkt. De mogelijkheden van duurzame energie worden bijvoorbeeld steeds verder opgerekt en bij onderzoeksinstituut QuTech is men hard aan het werk om de nieuwe generatie internet uit te vinden. Het is ontzettend inspirerend om daar een klein stukje aan bij te mogen dragen.”

‘’Wetenschap is mensenwerk’’

“De gemene deler tussen mijn twee projecten is het besef dat wetenschap mensenwerk is, waarbij emoties en menselijke interactie altijd een rol spelen. Zo maakt een goed wervings- en selectieproces het mogelijk om de beste nieuwe werknemers aan te trekken, zonder dat het zicht wordt vertroebeld door de al te menselijke biases. Daarnaast kunnen coaches medewerkers onder andere helpen om efficiënter en effectiever samen te werken en beter te communiceren. Op die manier kunnen de beste resultaten op onderwijs- en onderzoeksgebied worden bereikt.”

‘’Leren van de organisatie’’

“Het leukste aan mijn opdracht is dat ik met de hele universiteit te maken heb. Hierdoor doe ik veel ervaringen op bij uiteenlopende onderdelen van de organisatie, waar ik onder meer door de intervisies en trainingen van het traineeship veel van kan leren. Het is ontzettend waardevol om dat met de groep medetrainees te kunnen delen en te helpen met elkaars ontwikkeling.”

Bart Wesstein

Bart Wesstein

Trainee HR | Talent & Development

Bart Wesstein, LLM
TU Delft
Trainee HR | Talent & Development