Ruth is momenteel actief aan de TU Delft als projectmedewerker voor het Study Climate programma, een programma ter bevordering van het studentenwelzijn.

“Ik heb een BA in Franse taal en cultuur en een BA in Filosofie behaald in Nijmegen. In Zweden heb ik mijn MA Applied Ethics gehaald en vervolgens heb ik Groningen een MA(Res) Philosophy afgerond. Mijn specialisatie is in ethiek en in critical philosophy of race. Mijn laatste scriptie ging over de frictie tussen tolerantie en racisme in Nederland.

Het LDE traineeship sprak mij voornamelijk aan vanwege het universitaire karakter. Tijdens mijn tweede master was ik o.a. lid van de opleidingscommissie, was ik masterambassadeur en begeleidde ik werkgroepen voor bachelorstudenten. Op deze manier kon ik al een klein beetje ervaren hoe een universiteit als werkgever is.

Ook sprak het LDE traineeship mij aan omdat je twee keer een heel jaar ergens wordt geplaatst. Hierdoor kan ik zowel de TUD als mijn collega’s echt goed leren kennen en hoef ik niet al weg te gaan zodra ik net gewend ben aan de nieuwe werkomgeving!”

 “We bedenken regelmatig iets nieuws.”

“Ik werk aan de TU Delft als projectmedewerker voor het Study Climate programma. Dit is een programma ter bevordering van het studentenwelzijn aan de TUD. Middels diverse themagroepen en allerlei projecten willen we het studieklimaat verbeteren. Mijn werkweek bestaat voor een groot deel uit overleggen met collega’s. Ook houd ik me bezig met het uitwerken en updaten van projectvoorstellen. Naast de projecten die al lopen voor dit collegejaar, bedenken mijn begeleider en ik ook regelmatig iets nieuws waarmee we aan de slag gaan. Zo zijn we nu bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een pilot voor een studentenpanel en organiseer ik later dit jaar een lezing over het thema studentenwelzijn.”

Stuur me gerust een berichtje op LinkedIn als je vragen hebt over mijn opdracht aan de TUD of als je ook filosofie hebt gestudeerd en overweegt te solliciteren voor het LDE traineeship!

Ruth Kleczewski

Ruth Kleczewski

Trainee Projectmedewerker

Ruth Kleczewski, MA, MA(Res)
TU Delft
Study Climate Programma