Dit jaar gaat Eva aan de slag met de Graduation Procedure Pilot voor de Master Computer Science bij EWI.

“Studenten van de CS master doen vaak lang over hun scriptie en lopen zo vertraging op met hun studie. Om dit te voorkomen is de Graduation Procedure Pilot opgezet, waarbij studenten hun project registreren, duidelijkere go/no-go momenten hebben, en er tijdig kan worden ingegrepen wanneer dingen niet goed gaan. Op deze manier kunnen studenten niet meer eindeloos doormodderen aan hun scriptie, wat hopelijk de doorstroom van studenten en het studentenwelzijn bevordert.”

Studievertraging voorkomen en studentenwelzijn bevorderen”

“De pilot gaat dit studiejaar in en het is mijn taak deze te coƶrdineren. Ik zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de nieuwe procedure en kijk of studenten en begeleiders zich aan de nieuwe richtlijnen houden. Daarnaast wordt de pilot dit jaar geĆ«valueerd om te zien of de nieuwe procedure ook daadwerkelijk effect heeft.

Naast dit project, zal ik ook meewerken aan andere, kleine projecten, waaronder het organiseren van een hybride diploma uitreiking voor de bacheloropleidingen van EWI.”

Een andere kant van werk op de universiteit leren kennen

“Mijn opdracht vorig jaar was gericht op sociale wetenschappers binnen een onderzoek infrastructuur. Mijn nieuwe opdracht is dus gericht op een geheel andere doelgroep. Ik kijk er naar uit om me dit jaar juist op studenten te richten en deze andere kant van het werk op de universiteit beter te leren kennen.”

Eva Heitbrink

Eva Heitbrink

Projectmanager

Eva Heitbrink, MSc
TU Delft
Onderwijs en Studentzaken