Vorig jaar werkte ik binnen het bestuursbureau van Universiteit Leiden en hield ik me bezig met Open Science en onderzoek. Ik heb hier veel geleerd over het omgaan met verschillende belangen en stakeholders. Dit jaar werk ik als beleidsmedewerker bij de faculteit Erasmus School of Health Policy and Management (ESHPM).

“Dit keer ga ik me juist bezighouden met onderwijskwaliteit en alumnibeleid. Dit vind ik het leuke aan het traineeship: het eerste jaar staat helemaal los van het tweede jaar. Op deze manier kun je veel verschillende facetten van de universiteit leren kennen.”

“Klein, maar fijn”

“Een van de veranderingen is de schaal waarop beslissingen gemaakt moeten worden. Vorig jaar met Open Science hield ik me bezig met beleidszaken die betrekking hadden op de hele universiteit. Dit jaar is de doelgroep veel kleiner: een van de kleinere faculteiten van de Erasmus Universiteit.”

“Postacademisch onderwijs”

“Dit jaar ga ik me bezighouden met postacademisch onderwijs: oftewel vervolgonderwijs voor werkenden. Na het behalen van een bachelor of een master lopen mensen nu niet vaak meer rond op de universiteit (behalve degenen zoals wij die er werken). Maar met leren ben je natuurlijk nooit klaar en door de jaren heen kan er veel veranderen in gangbare theorieën en praktijken.”

Emma Kooijman

Emma Kooijman

Beleidsmedewerker Onderwijs en Alumnibeleid

Emma Kooijman, MA
Erasmus Universiteit
Erasmus School of Health Policy and Management