Ali is dit jaar actief op de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden, waar hij middels zijn creatieve vermogen hoopt iets moois neer te zetten op het gebied van employer branding.

“Een van mijn doelen voor dit jaar is vooral meer vanuit m’n hart te gaan werken dan vanuit m’n hoofd. Minder controle, meer vertrouwen. Zoals een collega van de TU Delft vorig jaar tegen mij zei: “Ali, je kan het druk hebben, maar je kan je ook druk maken.” Ik geef het niet graag toe, maar ik kan echt een uitblinker zijn in dat laatste.”

“Minder controle, meer vertrouwen”

“Ik ben dit jaar dan ook met een andere instelling begonnen: go with the flow and trust the process. Ik merk dat ik hierdoor al een stuk relaxter in mijn schoenen sta en daardoor ook omgevingsgerichter ben en meer verbinding opzoek met collega’s (die – wat blijkt – ook maar mensen zijn).

Nu is het mooie dat de faculteit waar ik werk ook behoefte heeft aan meer verbinding tussen medewerkers en de buitenwereld. Gelukkig biedt mijn opdracht – arbeidsmarktcommunicatie –  ook de creatieve vrijheid dit te realiseren. Vorig jaar op de TU Delft heb ik al geweldige ervaring kunnen opdoen binnen ditzelfde veld. En in Leiden krijg ik de vrijheid om mij hier verder in te specialiseren. Momenteel ben ik dan ook een aantal toffe ideeën voor content aan het proberen door te voeren bij ons op de faculteit. Dit alles met het oog om niet alleen de zakelijke kant van de universiteit naar buiten te brengen, maar ook de emotionele en menselijke kant. Zo hoop ik – samen met onze afdeling – het werkgeversmerk van de faculteit te versterken!”

Ali Esrail

Ali Esrail

Trainee Arbeidsmarktcommunicatie

Ali Esrail, MA
Universiteit Leiden
HRM