Na het afronden van haar master Political Science is Julia per september 2019 begonnen als projectleider studentenactivatie binnen het Diversity Office van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

‘’Kennis in de praktijk brengen’’

‘’Binnen mijn master Political Science heb ik de specialisatie Nationalism, Ethnic Conflict and Development afgerond. Tijdens deze studie heb ik veel mogen leren over internationale politiek en maatschappelijke vraagstukken. Ik wilde graag een baan met maatschappelijke impact, zodat ik deze kennis in de praktijk kan brengen. Het onderwijs sprak mij daarbij in het bijzonder aan: een omgeving waarin ontwikkeling centraal staat. Het LDE Traineeship biedt voor mij de ideale combinatie: maatschappelijke impact creëren binnen een academische omgeving. Daarnaast sprak het mij aan dat er een sterke focus ligt op persoonlijke én professionele ontwikkeling. Ten slotte is het heel erg fijn om samen met de andere trainees het traject te doorlopen!’’

‘’The perfect match’’

‘’Als projectleider studentenactivatie bij het Diversity Office houd ik mij bezig met het stimuleren van de dialoog over diversiteit en inclusie binnen de Erasmus Universiteit. Mijn doel is om een inclusieve campus te bevorderen, waarin alle studenten zich thuis voelen. Deze functie sluit erg goed aan op mijn studie en interesses, dus het is voor mij de perfecte match. Tijdens mijn werk spreek ik veel met studenten, bezoek ik studentenverenigingen en organiseer ik evenementen die diversiteit en inclusie bevorderen. Dit levert natuurlijk soms wel een beetje heimwee op naar mijn studententijd… Ik kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan diversiteit en inclusie binnen de Erasmus Universiteit!”

Julia Kreuwel

Julia Kreuwel

Trainee Projectleider Studentenactivatie

Julia Kreuwel, MSc
Erasmus Universiteit
Diversity Office