Cas is in september 2019 begonnen aan zijn eerste trainee-opdracht bij de universiteitsdienst Education and Student Affairs op de afdeling Student Development van de Technische Universiteit Delft. Aankomend jaar zal hij als junior beleidsmedewerker betrokken zijn bij de programmagroep Campus, Study and Student Climate. Deze programmagroep is door het College van Bestuur ingesteld ter bevordering van het gehele TU Delft Campusklimaat.

“Een atypische achtergrond”

“In de eerste maand van mijn traineeship vroegen meerdere collega’s hoe ik met mijn achtergrond op de plek van trainee studentenwelzijn terecht was gekomen. Met een bachelor in Europese geschiedenis, een master in internationaal recht en politiek en een tweede master in Europese bestuurskunde lijkt de switch in eerste instantie groot. Tijdens mijn studie ben ik echter binnen de universiteit actief geweest als onder andere lid van de opleidingscommissie en studentvertegenwoordiger van de honoursstudenten van mijn faculteit. Daarnaast vind ik het belangrijk om in mijn werk bij te kunnen dragen aan de maatschappij. Mij inzetten voor een onderwerp zoals studentenwelzijn brengt mij dan ook veel voldoening.”

“Wat is studentenwelzijn?”

“Het concept studentenwelzijn kan vrij breed zijn. De uitdaging van deze plek is dan ook om van studenten, docenten en medewerkers te horen waar concreet behoefte aan is om het welzijn van de studenten te bevorderen. Middels de programmagroep Campus, Study and Student Climate willen we alle lagen van de universiteit samenbrengen om te inventariseren waar behoefte aan is en hoe we tot concrete verbeteringen kunnen komen. Zo focussen we op hoe studenten het beste ondersteund kunnen worden in het zo goed mogelijk beginnen van hun bachelor- en masteropleiding. Ook zal worden bezien hoe de universiteit studenten kan ondersteunen in het weerbaarder en veerkrachtiger maken van de studentenpopulatie (i.e. werken aan hun “soft skills”).”

“Persoonlijke ontwikkeling”

“Ik kijk erg uit naar aankomend jaar, zowel om meer te leren over het reilen en zeilen van de universiteit als complexe organisatie, als om mij persoonlijk te ontwikkelen. Het ontwikkelingsprogramma van het LDE-traineeship biedt de kans om me enerzijds professioneel te ontwikkelen, middels onder andere intervisies, en anderzijds door persoonlijke doelen stellen. Deze combinatie maakt voor mij dat ik hier op de juiste plek zit.”

Cas van der Lee

Cas van der Lee

Trainee Studentenwelzijn en Campus Studieklimaat

Cas van der Lee, MA, LLM
TU Delft
Student Development