Cas is in september 2020 begonnen aan zijn tweede trainee-opdracht bij de pijler Onderwijs & Onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum. Aankomend jaar zal hij als beleidsmedewerker meedenken over een nieuw onderwijsfinancieringsmodel.

“De vele kanten van een universiteit”

“Afgelopen jaar heb ik mij beziggehouden met studentenwelzijn, een thema dat door Covid-19 nog meer op de agenda is komen te staan dan voorheen. Het gaf mij veel voldoening om met dit belangrijke onderwerp in deze tijd bezig te zijn en om van studenten te horen waar ze tegenaan liepen en hoe de universiteit hen hierin kan helpen. Toch was ik ook benieuwd geworden naar de vele andere kanten van de universiteit. In mijn huidige opdracht kan ik bijvoorbeeld meer leren over de bestuurlijke en financiële kant van de universiteit. Het fijne van het LDE-traineeship is dan ook dat je twee (heel) verschillende opdrachten kan kiezen om zo veel mogelijk facetten van de universiteit te leren kennen.”

“Mezelf blijven ontwikkelen”

“Ik heb veel geleerd van de trainingen die we afgelopen jaar van onder andere de Baak hebben gehad, en ik kijk erg uit naar de trainingen die nog zullen komen. Ik vind het ontzettend prettig dat er naast mijn reguliere werk ook ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling op het gebied van zowel hard als soft skills. De projectmanagement training van het eerste jaar heeft mij bijvoorbeeld erg geholpen bij het opstarten van mijn huidige opdracht. Middels intervisie en coaching heb ik daarnaast de tijd om op mezelf en mijn werk te reflecteren. Alhoewel het soms lastig is om me niet te laten leiden door de waan van de dag, ben ik blij dat er genoeg momenten in het traineeship zijn ingebouwd om stil te staan bij mijn eigen ontwikkeling.”

Cas van der Lee

Cas van der Lee

Trainee Beleidsmedewerker

Cas van der Lee, MA, LLM
Erasmus MC
Onderwijs & Onderzoek