Het eerste jaar van het LDE-traineeship werkte Biba bij Universiteit Leiden als trainee Business Transformatie. In het tweede jaar gaat ze aan de slag op de HR-beleidsafdeling van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“Er is altijd ruimte voor verbetering”

“Het afgelopen jaar heb ik bij Universiteit Leiden gewerkt op de afdeling Bedrijfsvoering. Daar had ik verschillende projecten omtrent het veranderen van bedrijfsprocessen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan digitalisering (de implementatie van een nieuwe technische applicatie voor personeelszaken) en de daarbij behorende interne communicatie. We leven in een wereld waarin technologie razendsnel ontwikkelt en het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en om te onderzoeken waar innoveren kan helpen met procesoptimalisatie. Ik nam deel aan verschillende projectgroepen waarbij de focus lag op continue verbeteren.”

Mensen maken een organisatie tot wat het is

“Voor het tweede jaar van mijn traineeship wilde ik graag meer leren over HR en mijn vaardigheden verder op dit gebied ontwikkelen. Ik heb diverse projecten; zo zal ik me onder andere gaan bezighouden met een project van werving & selectie, het analyseren van exitgesprekken en op basis daarvan een adviesrapport schijven en zorgen dat de Arbowetgeving wordt nageleefd op het gebied van ongevallenregistratie. Daarnaast ben ik secretaris van FAME (Female Academics Moving toward Equity) een interdisciplinair, universitair initiatief om de werving, ontwikkeling en promotie van vrouwelijk personeel binnen de EUR te stimuleren.”

Biba Kowalski

Biba Kowalski

Trainee HR Policy

Biba Kowalski, LLM
Erasmus Universiteit
Professional Services