In het eerste jaar van het LDE-traineeship werkt Biba op het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden. Op de afdeling Bedrijfsvoering bekleedt zij de functie Trainee Business Transformatie.

“Passion for fashion”

“Soms weet je pas wat je wilt door iets te proberen en er achter te komen dat het toch niet helemaal is wat je ervan had verwacht. Met die woorden begon ik mijn motivatiebrief voor de sollicitatie op dit traineeship. Nadat ik mijn master Rechtsgeleerdheid met de afstudeerrichting internet, intellectuele eigendom, en ICT had behaald, besloot ik het roer om te gooien en in de mode-industrie te gaan werken. Jarenlang droomde ik hiervan en ik geloof dat als je iets graag wilt, je het altijd moet proberen te verwezenlijken. Het was geen logische stap na mijn studie, vooral omdat ik niet op een juridische afdeling van een modebedrijf wilde werken, maar ik zette door. Het moment dat ik op de beurs in Parijs mijn Franse klanten hielp, voelde ik me trots doordat ik had bereikt wat ik wilde ondanks het feit dat ik tegen de stroom in leek te zwemmen. Het nadeel was echter dat ik me steeds vrij snel leek te vervelen en de intellectuele uitdaging miste. Ik wisselde meermaals van functie en bedrijf maar uiteindelijk was het een fashion recruiter die me hielp inzien dat je in de mode-industrie niet snel het soort werkzaamheden zult uitvoeren waarnaar ik op zoek was. Toen zag ik dit traineeship waar mijn behoefte aan het nadenken over en implementeren van nieuwe technologieën volledig tot zijn recht zou kunnen komen maar dan moest ik natuurlijk nog wel even uitleggen wat ik de afgelopen jaren na mijn studie had gedaan.”

Let’s move forward!

“Als trainee business transformatie bij de Universiteit Leiden houd ik me bezig met het veranderen van bedrijfsprocessen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan digitalisering (de implementatie van een nieuwe technische applicatie voor personeelszaken) en de daarbij behorende interne communicatie. We leven in een wereld waarin technologie razendsnel ontwikkelt en het is belangrijk om met de tijd mee te gaan en om te onderzoeken waar innoveren kan helpen met procesoptimalisatie. Ik neem deel aan verschillende projectgroepen waarbij de focus ligt op continue verbeteren met inachtneming van het klaverbladmodel (d.w.z. de balans tussen mens & cultuur, processen, management & organisatie en IT waarborgen).”

“Verandermanagement kan behoorlijk uitdagend zijn gezien de complexiteit van een organisatie en de weerstand waarmee je te maken kunt krijgen maar het is erg leuk en leerzaam om bezig te zijn met vooruitgang en verbetering. Ik ben benieuwd naar alles wat ik dit jaar zal leren maar ben er nu al van overtuigd dat deze persoonlijke ontwikkeling en nieuwe vaardigheden me zullen helpen in mijn verdere carrière.”

Biba Kowalski

Biba Kowalski

Trainee Business Transformatie

Biba Kowalski, LLM
Universiteit Leiden
Bedrijfsvoering