Benyam Mekonnen studeerde Public International Law aan de Universiteit Leiden. In september 2019 is Benyam begonnen als junior HR policy advisor Diversity & Inclusion op de HR afdeling van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

“Waarom LDE?”

“Na mijn master was ik ervan overtuigd dat de advocatuur niet het wereldje voor mij is, maar een alternatief had ik ook niet direct klaar. In mijn zoektocht naar wat ik dan wel wilde, zocht ik een uitdaging waarbij ik voor mezelf het idee kreeg nuttig bezig te zijn en daarbij daadwerkelijk iets toe te voegen.  Het LDE traineeship biedt voor mij een mooie uitkomst omdat je op verschillende universiteiten de mogelijkheid krijgt te ontdekken wat je leuk vindt en wat niet. De ruimte die geboden wordt voor ontwikkeling vormt voor mij een goede basis om mezelf op professioneel gebied te leren kennen.”

“Waarom deze opdracht?”

“Ik zal dit jaar de link vormen tussen de centrale HR afdeling en het Diversity & Inclusion office. Dit houdt in dat ik HR-projecten met een D&I bril zal bekijken. Ik denk dat ik met de opdracht(en) die ik heb heel goed kan leren hoe het is om een project vanaf het beginpunt op te zetten. Ik zal mij bezighouden met het analyseren van een aantal beleidsthema’s (werving & selectie, exit surveys, regeling voor academici omtrent vrijstelling van taken na zwangerschap) om te kijken of er specifieke verschillen zijn tussen verschillende groepen binnen de EUR in de uitwerking van beleid. Daarnaast hecht ik veel waarde aan het feit dat er een duidelijke opdracht ligt, zodat ik weet waar ik aan toe ben.”

“Ook ben ik betrokken bij het Wnra-proces. Nadat ik aangaf toch het juridische te missen in mijn opdrachten, is mij de mogelijkheid geboden dit op deze manier in te vullen. Deze flexibele manier van werken is voor mij een extra teken dat het LDE traineeship een goede plek is om mijn carrière te beginnen en om te ontdekken waar mijn interesses liggen.”

Benyam Mekonnen

Benyam Mekonnen

Trainee Junior HR Policy Advisor Diversity & Inclusion

Benyam Mekonnen, LLM
Erasmus Universiteit
HR Policy