In het eerste jaar van het traineeship was Bastiaan werkzaam bij de directie strategische communicatie en marketing van de Universiteit Leiden. In dit jaar hield hij zich bezig met het maken van een corporate magazine, het organiseren van evenementen, onderzoeksopdrachten, media analyses en het schrijven van stukken.

“Van Leiden naar Rotterdam”

“Na een jaar in de redactiekamer van de Universiteit Leiden gewerkt te hebben zal ik mijn traineeship nu voortzetten in Rotterdam als trainee European Affairs bij Erasmus Research Services. Helaas heb ik tot dusver voornamelijk thuisgewerkt maar ik hoop dat ik binnenkort weer vaker naar het fraaie campus Woudestein mag gaan.”

“Een stap in de juiste richting”

“Ik zal dit jaar nauw samenwerken met de EU Liaison Officer van de Erasmus Universiteit. De EU Liaison Officer is onder andere verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de EUR in Brussels en het monitoren van alle ontwikkelingen met betrekking tot de financierings- en onderzoeksagenda van de EU. Voor mij is dit een stap in de goede richting aangezien ik mij verder wil ontwikkelen op het gebied van EU/Public Affairs, externe relaties en communicatie.”

Bastiaan van der Zeeuw

Bastiaan van der Zeeuw

Trainee EU Affairs

Bastiaan van der Zeeuw, LLM
Erasmus Universiteit
Professional Services