In september is Franka gestart op de afdeling Human Resources op de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen aan de Universiteit Leiden. Hier is zij werkzaam als Trainee Arbeidsmarktcommunicatie.

‘’Waarom het LDE traineeship?’’

“In dit eerste jaar van het LDE traineeship komen mijn wens om te werken voor de universiteit, en mijn kennis over communicatie en de arbeidsmarkt samen. Ik ben enthousiast over het persoonlijke en professionele ontwikkelingsprogramma dat onderdeel is van het traineeship. De trainingen helpen bij mijn dagelijkse werkzaamheden, maar geven ook inzicht in vragen als: waar ben ik goed in? En welke functies passen daarbij? En, last but not least, het contact met medetrainees is natuurlijk een grote pré – of het nu gaat om een intervisiebijeenkomst of een welverdiend biertje op vrijdag.”

‘’Aan de slag als trainee arbeidsmarktcommunicatie’’

“De juiste kandidaten vinden, binden en behouden. Dat is waar het om draait bij arbeidsmarktcommunicatie. Een behoorlijke opgave in tijden van arbeidsmarktkrapte, maar daardoor des te uitdagender. Althans, zo ervaar ik het als trainee arbeidsmarktcommunicatie bij de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit van Leiden. Mijn hoofdtaak is onderzoeken hoe de employee journey (de optelsom van ervaringen van een kandidaat/collega bij de faculteit) verbeterd kan worden.”

‘’Thuiskomen in Leiden’’

“Werken voor de Universiteit van Leiden voelt ook een beetje als thuiskomen in de stad waar ik met veel plezier Nederlands heb gestudeerd. Hoewel de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen heel anders is dan de faculteit Geesteswetenschappen, zie ik ook een hoop overeenkomsten: ambitieuze mensen met oog voor elkaar.”

Franka van der Wal

Franka van der Wal

Trainee Arbeidsmarktcommunicatie

Franka van der Wal, MA
Universiteit Leiden
Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen