Het eerste jaar van het traineeship werkte Franka aan de Faculteit Wiskunde & Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Het tweede jaar gaat zij aan de slag bij de Strategy Office (SO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam als projectleider communicatie en engagement.

‘’Mijn rol bij de Strategy Office’’

“Het SO dient ter ondersteuning van de strategie binnen de EUR, zowel inhoudelijk als procesmatig. Met een team van zeven collega’s werken we aan de samenhang en voortgang van de implementatie van de strategie. Mijn rol is vooral gericht op het bevorderen van (interne) programmacommunicatie en het betrekken van de EUR-community (studenten, wetenschappers, docenten, professional services staf en alumni) in de implementatiefase.”

‘’Creating positive societal impact’’

“Met de formulering van Strategy 2024 heeft de universiteit een forse ambitie neergelegd, namelijk: een positieve maatschappelijke impact creëren. Het streven is om hedendaagse, complexe maatschappelijke uitdagingen te begrijpen en met het onderwijs en onderzoek een bijdrage leveren aan de oplossing ervan. Dat ik met mijn werk kan bijdragen aan een toekomst waarin de EUR deze positieve maatschappelijke impact daadwerkelijk kan creëren, motiveert mij enorm!”

‘’Een levensles’’

“Wat mij allemaal motiveert in mijn werk is overigens iets waar ik achter ben gekomen tijdens het LDE-traineeship. Door de trainingen, coaching, intervisie, reflectieopdrachten en gesprekken met collega’s heb ik meer inzicht gekregen in mijn drijfveren en waar ik energie van krijg. Daar zal ik de rest van mijn werkende leven plezier van hebben!”

Franka van der Wal

Franka van der Wal

Trainee Projectleider Community & Engagement

Franka van der Wal, MA
Erasmus Universiteit
Strategy Office