Yinneke de Hoop is dit studiejaar begonnen als trainee HR policy internationalisation bij het University Support Center van de Erasmus universiteit. Binnen haar rol houdt zij zich dit jaar onder andere bezig met het Dual Career Programme (DCP) voor partners van internationale medewerkers op de EUR, housing for international staff en het HR Excellence in Research Award (HRS4R).

“Endless possibilities”

“Met toeval kwam ik het LDE traineeship tegen op het internet toen ik aan het zoeken was naar een baan. Na het lezen van blogs van eerdere LDE trainees op deze website was ik ervan overtuigd om te gaan solliciteren. Wat mij aansprak aan dit traineeship was het opleidingstraject en de hoeveelheid aan mogelijkheden. Omdat ik nog niet goed weet wat voor een carrière ik wil najagen, is een traineeship perfect. Er zijn zoveel uiteenlopende opdrachten waarbij je ook nog kunt kiezen uit drie verschillende universiteiten! Daarnaast ben ik tijdens mijn studie, Politicologie/Internationale Betrekkingen aan de UvA, ook betrokken geweest bij de studentenraad en heb ik de universiteit altijd een prettige omgeving gevonden. Het is interessant om nu op de universiteit als medewerker rond te lopen in plaats van student.”

“HR internationalisation is altijd in beweging”

“Ondanks de omvang van een universiteit is er voldoende ruimte voor persoonlijk contact en aandacht. Dit ervaar ik zowel in mijn directe werkomgeving, als in de groep trainees waarin ik beland ben. Een groep van zestien trainees is best groot en daarbij zitten we ook geografisch gezien best een eind van elkaar vandaan. Toch merk ik dat we elkaar, door trainingen, intervisie, borrels en lunches steeds beter leren kennen. Ik merk dat er echt naar elkaar geluisterd wordt en meegedacht. Dat is fijn!”

“Neem gerust contact op met mij als je ook interesse hebt in dit traineeship!

“Dat ik me nu zou concentreren op community building dat had ik van tevoren nooit zo bedacht. Toch lijk het achteraf bezien een hele logische stap. Na mijn bachelor Communicatiewetenschap ben ik overgestapt naar een master Arbeids- en Organisatiepsychologie. Ik wilde meer weten over de beweegredenen en motivatie van mensen om te doen wat ze doen. En ook hoe je dit positief kan beïnvloeden. Wat ik leuk vind aan het werk dat ik doe is dat het gaat om de verbinding tussen mensen en de synergie die daaruit kan ontstaan. Het ene moment ben ik aan het nadenken over definities en strategieën en het volgende moment ben ik bezig met het organiseren van een evenement. Juist deze afwisseling tussen abstract nadenken en praktisch ergens mee aan de slag gaan, dat is wat het voor mij nooit saai maakt.”

Yinneke de Hoop

Yinneke de Hoop

Trainee HR policy Internationalisation

Yinneke de Hoop, MSc
Erasmus Universiteit
University Support Center, Human Resources