Rebecca Rehorst studeerde HBO maatschappelijk werk, gevolgd door een master in arbeid- en organisatiesociologie op Erasmus universiteit. Op 3 september is zij haar traineeship begonnen op HR Development en Mobility van de TU Delft. 

“Binnen alle lagen van de organisatie zie ik potentieel veldwerk met boeiende observaties”

“Beginnen in de ondersteunende dienst van de universiteit, geeft de mogelijkheid om haar goed te leren kennen als organisatie. Tijdens mijn opleiding is mijn interesse naar verschillende organisatiestructuren en culturen opgewekt. Je kunt je misschien wel voorstellen hoeveel plezier een socioloog heeft op een campus. Alle lagen van de organisatie zie ik als potentieel veldwerk met boeiende observaties. Als beleidsmedewerker-trainee, zie ik het als mijn taak de verbinding met het primaire proces te behouden, en tegelijkertijd goed contact te houden met het management. Het is interessant om als nieuwkomer geconfronteerd te worden met al deze verschillende belanghebbenden.

Het primaire proces, ofwel het onderwijs en onderzoek, probeer ik zoveel mogelijk te ondersteunen in het optimaliseren van bijvoorbeeld procedures, het organiseren van alumni-events, of het doen van onderzoek naar HR-gerelateerde onderwerpen. Ik wil groeien in de rol van adviseur, en ben blij dat mijn kritische blik wordt gewaardeerd. Ik ben heel benieuwd wat het jaar mij gaat brengen!”

Rebecca Rehorst

Rebecca Rehorst

Trainee HR Development en Mobility

Rebecca Rehorst
TU Delft
HR Development en Mobility