In september 2019 is Nynke begonnen als LDE trainee binnen het Learning Innovation Team van de Rotterdam School of Management.

“Het verschil wat goed onderwijs kan maken”

“Binnen mijn afstudeeronderzoek voor de master Youth, Education en Society kreeg ik door met voortijdig schoolverlaters te spreken oog voor het grote verschil wat een opleiding of docent voor een jongere kan maken. Ik realiseerde me dat ik in mijn werk bij wil dragen aan goed onderwijs dat jongeren de kans biedt om zich te ontwikkelen. Ik besloot de master Onderwijswetenschappen te volgen om zo meer te leren over het optimaliseren van leeromgevingen. Via een stage bij het LUMC en bijbaan voor de Universiteit Utrecht kreeg ik de smaak van werken binnen de universiteit te pakken.”

“Ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak”

“Het LDE Traineeship sprak mij dan ook direct aan; via deze weg kan ik bijdragen aan goed academisch onderwijs. Daarnaast biedt het Traineeship de kans om verschillende projecten en rollen binnen de universiteit te ontdekken alsmede mijzelf verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Daarbij vorm je samen met andere trainees een hechte groep waarbij je veel van elkaar kunt leren.”

“Verbeteren van onderwijs”

“In mijn eerste traineejaar heb ik met veel plezier gewerkt voor de afdeling Onderwijs en Studentzaken binnen de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen van de TU Delft. Afgelopen september ben ik als tweedejaars trainee gestart binnen het Learning Innovation Team van de Rotterdam School of Management.┬áIn deze rol werk ik samen met de onderwijskundig adviseurs aan het verbeteren van het onderwijs zowel binnen de faculteit (bachelor en master onderwijs), als binnen de RSM BV (MBA, executive education). Dit doen we zowel door docenten te adviseren over de didactisch kwaliteit van hun vakken evenals door het meeontwikkelen van nieuwe content. Ik kijk ernaar uit komend jaar meer te leren en mij in te zetten voor beter onderwijs voor de studenten van RSM!”

Nynke Heegstra

Nynke Heegstra

Trainee Learning Innovation Team

Nynke Heegstra, MSc
Erasmus Universiteit Rotterdam
Rotterdam School of Management