In september 2018 is Nynke begonnen als projectleider onderwijs & studieadvies voor de afdeling Onderwijs & Studentzaken binnen de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen bij de TU Delft. Zij houdt zich hier bezig met het uitvoeren van diverse projecten voor de studieadviseurs.

“Het verschil wat goed onderwijs kan maken”

“”Binnen mijn afstudeeronderzoek voor de master Youth, Education en Society kreeg ik door met voortijdig schoolverlaters te spreken oog voor het grote verschil wat een opleiding of docent voor een jongere kan maken. Ik realiseerde dat ik in mijn werk bij wil dragen aan goed onderwijs wat jongeren de kans biedt om zich te ontwikkelen naar vermogen. Ik besloot de master Onderwijswetenschappen te volgen om zo meer te leren over het optimaliseren van leeromgevingen. Via een stage bij het LUMC en bijbaan voor de Universiteit Utrecht kreeg ik de smaak van werken binnen de universiteit te pakken.”

“Ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak”

“Het LDE Traineeship sprak mij dan ook direct aan; via deze weg kan ik bijdragen aan goed academisch onderwijs voor de voorhoede van mogen. Daarbij biedt het Traineeship de kans om verschillende projecten en rollen binnen de universiteit te ontdekken alsmede mijzelf verder te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Daarbij vorm je samen met andere trainees een hechte groep waarbij je veel van elkaar kunt leren.”

“Waarborgen onderwijskwaliteit en studievoortgang”

“In september ben ik begonnen als trainee binnen Onderwijs & Studentzaken voor de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen bij de TU Delft. Als projectleider onderwijs en studieadvies houd ik mij bezig met het implementeren van verschillende projecten voor de studieadviseurs. Zo ben ik momenteel bezig met het verbeteren van het schakelproces, en het in kaart brengen van de verschillende schakeltrajecten vanuit verschillende vooropleidingen naar de verschillende mastertracks binnen de faculteit. Toekomstige projecten zijn het doen van onderzoek naar relaties tussen data uit de Studiekeuzecheck en studiesucces met als doel het doen van aanbevelingen om studiesucces te verbeteren, en het opzetten van een digitaal dashboard om zo inzicht te generen in wanneer op bepaalde doelgroepen studenten gericht actie ondernomen dient te worden. Naast deze projecten voor de studieadviseurs ondersteun ik tevens de onderwijsadviseurs bij de voorbereiding van de accreditatie van de opleidingen die dit jaar plaats vindt. Zo organiseer ik de visitaties van de bachelor- en masteropleidingen binnen de faculteit. In korte tijd leer ik hierbij veel over allerlei kwaliteitsaspecten van de opleidingen.

Dit alles doe ik op een afdeling met hele fijne collega‚Äôs en goede begeleiding, binnen de fascinerende wereld van de TU Delft. Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende twee jaar meer te leren en mij in te zetten voor diverse projecten binnen de LDE universiteiten.”

Nynke Heegstra

Nynke Heegstra

Trainee Onderwijs en Studieadvies - TU Delft

Nynke Heegstra, MSc
TU Delft
Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen