Na haar master Public International Law in Leiden begon Michelle in 2018 aan het LDE traineeship. In haar eerste jaar als LDE trainee was Michelle werkzaam als Communication & Project Officer bij het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Frugal Innovation in Africa, een multidisciplinair onderzoekscentrum. Vanaf september 2019 is ze gestart bij HR Policy als junior beleidsadviseur / projectleider HR.

“Na 1 jaar LDE…”

“Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij. Tijdens mijn master verdiepte ik me in thema’s als klimaatverandering en fundamentele mensenrechten. Mijn eerste opdrachtgever, het LDE Centre for Frugal Innovation in Africa, houdt zich bezig met grote maatschappelijke kwesties en sloot daarom goed aan op mijn achtergrond.

Inmiddels zit mijn eerste jaar als LDE trainee er alweer op! Mijn hoogtepunten:

  • Het organiseren van een internationale vijfdaagse conferentie voor het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Frugal Innovation in Africa
  • Het ontwerpen én geven van een zelfbedachte workshop aan mijn medetrainees
  • De bijzondere en leerzame tweedaagse trainingsmodules in Noordwijk

Als laatste ben ik erg blij met mijn traineegroep! De trainees zijn stuk voor stuk open, gezellig en leergierig. Je zit echt in hetzelfde schuitje en daarom stimuleren we elkaar om er alles uit te halen.”

“Uit mijn comfortzone”

“Dit jaar ben ik actief op een voor mij onbekend terrein: human resources (HR). Ik heb bewust gekozen voor een andere opdracht dan mijn vorige werkervaringen: het komend jaar stap ik uit mijn comfortzone! De afdeling HR bij Erasmus Universiteit Rotterdam bestaat uit drie teams: HR Policy (mijn team), HR Advise en HR Support. Tot nu toe bevalt het me goed bij HR – niet alleen vanwege de gezellige afdeling, maar ook omdat de thematiek heel mensgericht is.

Mijn functie voor het komende jaar, junior beleidsadviseur / projectleider HR, is een veelzijdige. Ik ga aan de slag met beleidsontwikkeling voor het thema tijd/plaats onafhankelijk werken, waarbij ik me zal verdiepen in off-campus werken (bijv. thuiswerken) en flexibele werktijden. Ook het thema duurzaam reizen en de organisatie van de Career Week 2020 zijn onderdeel van mijn scope. Gedurende het jaar zal ik mij ook inzetten voor verschillende andere projecten binnen HR, bijvoorbeeld de introductiedag voor nieuwe medewerkers.”

“Een stapje dichterbij”

“Dit jaar zie ik als een leuke nieuwe uitdaging. Ik kijk uit naar het opdoen van kennis en ervaring op het gebied van HR! Daarnaast wil ik me graag verder ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Een belangrijke vraag die ik wil beantwoorden heeft te maken met de richting van mijn loopbaan: waar wil ik heen, en hoe kom ik daar? Ik ben van plan om de trainingen en coaching binnen het LDE traineeship optimaal te benutten en er alles uit te halen. Zo kom ik hopelijk weer een stapje dichterbij mijn doel.”

Michelle Verheij

Michelle Verheij

Junior Beleidsadviseur / Projectleider HR

Michelle Verheij, LLM
Erasmus Universiteit Rotterdam
University Support Center, HR Policy