Merlina is in september 2018 begonnen met haar eerste opdracht bij het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities. Ze gaat aan de slag als community manager, met als voornaamste taak het versterken van het netwerk tussen de drie universiteiten en het opzetten van een LDE Minor Smart Cities.

“Passie voor het onderwijs

“De reden voor mij om aan het LDE-traineeship te beginnen was om door te leren en mijn kennis op het gebied van onderwijs en beleid te vergroten. Voordat ik afgestudeerde in 2017 aan Universiteit Antwerpen, begon ik als minorcoördinator op Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hier werd mijn interesse voor (innovatief) onderwijs en het bijbehorende beleid getriggerd. Daardoor raakte ik nog nauwer, en in een andere hoedanigheid, betrokken bij het Brabant Creative Education Network. Nadat een jaar de functie als minorcoördinator bekleed te hebben, was het tijd om het mooie Brabant te verlaten.”

Een mooie opleidingsplek”

“Een bezige bij, zo zou ik mezelf omschrijven. Het is voor mij ook nooit teveel en ik weet nooit genoeg. Dit is ook een reden waarom ik aan dit traineeship ben begonnen. Het opleidingsprogramma is gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen een academische omgeving. Zo leer ik niet alleen meer over het beleid op de universiteit, maar ook meer over leiderschap en praktische skills zoals project management. Het mooie is dat ik het niet alleen doe, maar samen met 16 andere mooie mensen (ook wel: trainees). Op deze manier leren we ook ontzettend veel van elkaar en het is ook nog eens beregezellig!”

LDE Centre for BOLD Cities

Mijn huidige en eerste opdracht is voor het Centre for Big, Open and Linked Data (BOLD) Cities. Dit is een van de gezamenlijke onderzoekscentra van Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft en Erasmus Universiteit. Het Centre doet onderzoek naar de rol en mogelijkheden van big, open en linked data voor het leven in en besturen van de stad. Er lopen diverse onderzoeksprojecten, waaraan wetenschappers van de drie universiteiten verbonden zijn. Als lid van het  kernteam is mijn voornaamste taak het ontwikkelen van een minor, het versterken van het netwerk binnen de drie universiteiten en bijdragen aan het strategisch meerjarenplan van het Centre.”

Op naar een dynamisch jaar”

Stilzitten is voor mij wel een dingetje. Zo ben ik bang om in een sleur te raken of om me te vervelen. Ik ben zo blij dat dit in mijn huidige functie onmogelijk lijkt. Zowel mijn werkdagen als mijn taken zijn zeer gevarieerd, en (voor mij) toch mooi in balans. Ik heb een vaste werkplek op Erasmus Universiteit, alleen ben ik hier maximaal 2 dagen in de week. Ik heb wekelijks afspraken op de Technische Universiteit in Delft en werk afwisselend in Leiden of op de Campus in Den Haag op Universiteit Leiden. Heerlijk gevarieerd dus. Al met al kijk ik uit naar een bewogen jaar waarin ik samen met het team bouw aan het verbeteren van de samenhang en samenwerking binnen het Centre en het een fantastisch jaar met intervisies, trainingen en borrels leermomenten met mijn mede-trainees.”

Merlina Slotboom

Merlina Slotboom

Trainee Community Manager - Erasmus Universiteit Rotterdam

Merlina Slotboom, MSc
Erasmus Universiteit
LDE Centre for Bold Cities