Juliet is in september 2018 begonnen als trainee bij de Human Resources (HR) afdeling van de TU Delft. Het project heet HR Communicatie en Integrated Services. Zij is op dit moment bezig met werkzaamheden rondom de nieuwe medewerkersportal die binnenkort wordt geïntroduceerd en het ontwikkelen/begeleiden van HR communicatietrajecten.

“Gek op academische omgeving”

“In februari 2018 ben ik afgestudeerd in Communication Design aan Tilburg University. Ik verliet de universiteit met een dubbel gevoel; aan de ene kant was ik blij dat ik een leuke master had afgerond maar ik vond het ook jammer om een academische omgeving te moeten verlaten. Een universiteit is een plek waar ontzettend veel talent bij elkaar komt en oneindig veel wordt geleerd en geïnnoveerd. Toen ik vernam over het LDE Traineeship hoefde ik daar niet lang over na te denken, wat een mooie kans was dit voor mij!”

“Als een vis in het water voelen”

“Wat ik mooi vind aan dit traineeship, is dat je je theoretische kennis en vaardigheden in de praktijk in kunt zetten en de kans krijgt om je daarin nog verder te ontwikkelen. De combinatie van een leerzame werkomgeving en de LDE trainingen leent zich daar perfect voor. Ook leer je dat je je talenten en kennis breed in kunt zetten en op meerdere plekken in zo’n grote organisatie iets kunt betekenen. Ik vind het daarnaast belangrijk dat ik maatschappelijk relevant werk doe; in mijn ogen behoren educatie en onderzoek tot de meest waardevolle dingen in onze maatschappij.”

“Ik heb het erg naar mijn zin bij de TU Delft. Ik werk op de HR afdeling waar ik veel mag leren over projectmanagement en mijn communicatiekennis kan inzetten voor het ontwikkelen van strategieën en beleid. De afwisseling van de werkzaamheden maakt het werk zo leuk; ik ben het ene moment bezig met praktische zaken zoals het schrijven of redigeren van teksten voor de nieuwsbrief of evenementen en het andere moment ben ik op strategisch niveau aan het meedenken over grote projecten binnen HR.”

“Wat ik zo leuk vind aan de TU Delft is dat het een internationaal georiënteerde universiteit is en daarnaast dat er zoveel mooie vooruitstrevende dingen worden gemaakt die ook echt tastbaar zijn. Ook is de campus een hele dynamische omgeving waar altijd veel gebeurt en geen dag hetzelfde is.”

“Groep LDE trainees”

“Tenslotte wil ik nog benoemen dat het heel fijn is om onderdeel te zijn van de groep LDE Trainees. Je leert elkaar beter kennen door de trainingen, borrels en activiteiten. Er is dus heel veel gezelligheid en je kunt je ervaringen delen en veel leren van elkaar.”

Juliet van Viersen

Juliet van Viersen

Trainee HR Communicatie en Integrated Services

Juliet van Viersen, MSc
TU Delft
Human Resources