Juliet van Viersen is sinds 2 september 2019 werkzaam bij het International Office van de Erasmus Universiteit. Hier is zij projectleider van het project ‘optimaliseren van de communicatie met inkomende internationale studenten’.

“Eerste Traineejaar bij de TU Delft”

“In het eerste traineejaar ben ik werkzaam geweest bij de Human Resources afdeling van de TU Delft. Daar was ik o.a. onderdeel van het projectteam dat toewerkte naar de livegang van een nieuw medewerkerportaal. In dat project heb ik mij vooral bezig gehouden met User Experience Design en costumer journeys.”

“Verder in User Experience Design”

“Ik merkte dat het onderwerp User Experience Design mij erg interesseerde en dat ik mij graag verder wil ontwikkelen in een adviesrol. Mijn tweede opdracht bij het International Office van de Erasmus Universiteit sluit hier goed bij aan. Ik ga daar een plan van aanpak maken voor het optimaliseren van de communicatie met inkomende internationale studenten. Het doel is om de communicatie en informatievoorziening beter af te stemmen op wat een student nodig heeft en om ook voor de medewerkers binnen het International Office de processen efficiënter te maken.”

“Aan verschillende werkplekken snuffelen”

“Wat ik mooi vind aan dit traineeship, is dat je de kans krijgt om binnen verschillende plekken binnen een organisatie te werken en ook bij verschillende organisaties. Zo ontwikkel je je in brede zin en leer je wat goed bij je past. Ik heb nu al gemerkt dat – ook al zijn er ook overeenkomsten – een andere universiteit een totaal andere wereld is.”

“Part of the group”

“Ook wil ik nog benoemen dat het heel fijn is om onderdeel te zijn van de groep LDE Trainees. Je hebt altijd een groep gelijkgestemden om je heen. Je leert elkaar beter kennen door de trainingen, borrels en activiteiten. Er is dus heel veel gezelligheid en je kunt je ervaringen delen en veel leren van elkaar.”

Juliet van Viersen

Juliet van Viersen

Trainee Communication

Juliet van Viersen, MSc
Erasmus Universiteit
International Office