Danielle Schouten is op 1 september 2018 begonnen als Trainee Process Optimization Consultant bij Rotterdam School of Management. Binnen de afdeling MSc Programme Management zal zij zich komend jaar bezig houden met het in kaart brengen en optimaliseren van werkprocessen, met als doel om de onderwijskwaliteit te verbeteren.

“Onderwijskundige met een passie voor innovatie”

“Voordat ik aan dit traineeship begon heb ik in Leiden de Academische Pabo gedaan – een combinatie van de pabo en de bachelor pedagogische wetenschappen – en vervolgens heb ik de master Onderwijskunde gevolgd. Wat mij inspireert binnen het onderwijs is de maatschappelijke impact ervan. Ik vind het in mijn werk belangrijk om te helpen bouwen aan een betere maatschappij van morgen. Mijn interesse ligt dan ook vooral bij onderwijsinnovatie: ik vind het heel leuk om na te denken over hoe het onderwijs beter kan. Maar wat voor baan daar precies bij past…? Dat wist ik na mijn afstuderen nog niet zo goed.”

“Honger naar ontwikkeling”

“Ik wilde me na mijn studie vooral zoveel mogelijk ontwikkelen. Het LDE traineeship was voor mij dan ook de ideale kans om verschillende rollen op verschillende werkplekken uit te proberen en op die manier kennis te maken met de arbeidsmarkt, terwijl ik toch nog in een onderwijsomgeving blijf. Daarnaast krijgen we veel verschillende trainingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het bijzondere is dat je dit leerproces samen doormaakt met je medetrainees, waardoor je veel van elkaar leert en bovendien steun, herkenning en natuurlijk gezelligheid bij elkaar vindt. Dit traineeship sluit dus heel mooi aan bij waar ik op dit moment in mijn leven sta, en aangezien ik geboren en getogen ben in Delft, gestudeerd heb in Leiden en nu werk op de EUR in Rotterdam, kan ik denk ik wel stellen dat ik een LDE trainee in hart en nieren ben ;-)”

“A force for positive change”

“Dit jaar werk ik als Process Optimization Consultant bij Rotterdam School of Management, bij de afdeling MSc Programme Management. Deze afdeling organiseert alle praktische zaken die komen kijken bij het organiseren van de masterprogramma’s. Mijn opdracht is om de processen op deze afdeling in kaart te brengen en te optimaliseren. Als echt mensenmens had ik van tevoren nooit verwacht op een managementfaculteit te werken, maar het heeft me zeer positief verrast! Vooral de visie van RSM spreekt me aan: To be a force for positive change in the world. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Daarnaast is het ook erg leuk om een kijkje achter de schermen te krijgen bij de universiteit; als student heb je helemaal niet door wat een enorme organisatie er eigenlijk achter zit. Dat maakt de universiteit voor mij een heel inspirerende werkomgeving, er is zoveel gaande en er zijn zoveel interessante projecten en onderzoeken! Ik ben heel benieuwd wat de rest van dit traineeship brengt.”

Danielle Schouten

Danielle Schouten

Trainee Process Optimization Consultant

Daniëlle Schouten, MSc
Erasmus Universiteit
Rotterdam School of Management