Danielle is per 1 september 2019 begonnen als projectleider interne communicatie bij de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. In haar opdracht zal zij in verschillende projecten bijdragen aan een betere interne communicatie binnen de faculteit.

“Thuiswedstrijd”

“Na een erg leuk en leerzaam jaar op de EUR, keer ik in het tweede jaar van het traineeship weer terug naar mijn eigen stadje: Leiden. Hier heb ik gestudeerd en woon ik ook nog steeds, dus zeker qua reistijd is het een enorme vooruitgang na heel wat uurtjes in de trein gespendeerd te hebben vorig jaar.”

“Aangenaam: de bestuurssecretaris van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid…”

“Dit jaar ga ik aan de slag met het verbeteren van de interne communicatie binnen de rechtenfaculteit. Om dit goed te kunnen doen is het natuurlijk belangrijk om de faculteit goed te kennen, en goed te weten waar de gevoeligheden liggen. Daarom neem ik vanaf september tot en met december een deel van de taken van de bestuurssecretaris op me, die met sabbatical is. Dit houdt in dat ik de agenda voor de vergadering van het Faculteitsbestuur voorbereid, notuleer tijdens vergaderingen en na afloop een verslag schrijf. Een hele verantwoordelijkheid, maar ook een erg toffe ervaring om wekelijks bij het bestuur aan tafel te zitten en zo mee te krijgen wat er allemaal speelt binnen zo’n faculteit!”

“Nieuw jaar, nieuwe kansen”

“Na deze vier maanden kan ik me full time storten op het verbeteren van de interne communicatie. Een van de grootste vragen die speelt, is: hoe zorg je er nu voor dat de besluiten van het bestuur goed gecommuniceerd worden door de hele faculteit, zodat elke medewerker op de hoogte is en weet hoe dit zijn of haar werk beïnvloedt? Ik heb al gehoord van een aantal toffe projecten waar ik bij betrokken ga worden, dus ik heb ook erg veel zin om daar mijn tanden in te zetten. Ik ben benieuwd wat dit jaar me weer gaat brengen, met hopelijk weer  veel leerzame trainingen en workshops, leerzame intervisiesessies, interessante projecten en natuurlijk de reis die we dit jaar mogen organiseren!”

Danielle Schouten

Danielle Schouten

Trainee Marketing en Communicatie & Bestuursondersteuning

Daniëlle Schouten, MSc
Universiteit Leiden
Marketing en Communicatie & Bestuursondersteuning