Daen Smits is per september 2018 begonnen als Trainee HR Projectmanagement bij de Erasmus Universiteit.

“Mijn opdracht

“Per 1 september 2018 ben ik begonnen als trainee op de HR afdeling van de Rotterdam School of Management. Hier werk ik aan verschillende projecten, waarvan ‘onboarding’ op dit moment de grootste is. Onboarding houdt in dat ik er samen met de andere HR-medewerkers voor wil zorgen dat nieuwe medewerkers zich zo snel mogelijk thuis voelen binnen RSM. Wanneer de onboarding goed geregeld is, zijn de medewerkers sneller productief, voelen ze zich meer betrokken bij de normen en waarden van de school en vertrekken de medewerkers hopelijk ook minder snel.”

“Veel ruimte voor ideeën

“Het allerleukste aan mijn baan vind ik dat er veel ruimte is om mijn eigen ideeën uit te werken. Ik ben met veel verschillende mensen in gesprek en samen met mijn leidinggevende probeer ik vanuit de wensen van een nieuwe medewerker te denken en te handelen. Een van mijn belangrijkste taken is dus het houden van gesprekken met alle belanghebbenden binnen het project (secretariaten, IT, learning & development, het management etc.). Hierdoor hoor ik wat er speelt op elk niveau binnen de organisatie en dit probeer ik vervolgens in mijn plan te verwerken. Doordat elk individu de ‘onboarding’ anders ervaart, is het nog best een uitdaging om een rode lijn te bepalen en hieraan vast te houden.”

“Mijn opleiding en het traineeship

“Ik heb het afgelopen jaar mijn masters bestuurskunde en internationale betrekkingen afgerond. Ik ben dus breed geïnteresseerd en opgeleid. Uiteindelijk heb ik voor dit traineeship gekozen omdat het voldoet aan drie dingen die ik belangrijk vind. Ik kan elke dag bezig zijn met een maatschappelijk relevant onderwerp (het verbeteren van het onderwijs), ik zal veel leren over het managen van een grote organisatie, en ik kan me op persoonlijk vlak verder ontwikkelen door de aangeboden trainingen. Daarnaast vind ik het, vooral in het begin van mijn carrière, belangrijk om op meerdere afdelingen werkzaam te zijn en zo veel mogelijk ervaring op te doen. Dit kan allemaal binnen het LDE-traineeship.”

Daen Smits

Daen Smits

Trainee HR Projectmanagement

Daen Smits MSc, MA
Erasmus Universiteit
Rotterdam School of Management