Charlotte is sinds september 2018 werkzaam als trainee bij Informatiemanagement (IM) op het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden. Voor deze functie is er een vast takenpakket, waaronder de rol van secretaris bij overleggen die betrekking hebben op de borging van sturing en kwaliteit van het ICT domein over de gehele breedte van de universiteit. Daarnaast houdt zij zich bezig met projectmanagement door onder andere de professionalisering van PMO te versterken. Verder is er ruimte voor “wat verder ter tafel komt”.

“Keuzes, keuzes, keuzes”

“Als scholier heb ik onwijs lopen twijfelen over wat ik nu écht wilde gaan studeren: alfa of bèta, Leiden, Utrecht of toch Delft? Mijn tweede poging – kunstgeschiedenis in Leiden – bleek gelukkig een goede keuze. Een interessante studie, maar daarnaast nog genoeg tijd om te twijfelen/te besteden aan allemaal andere leuke dingen. Hierdoor ben ik in de evenementenorganisatie gerold, met als hoogtepunten de Museumnacht Leiden, The HOPweek, en Stukafest Den Haag. Tijdens mijn master Book and Digital Media Studies heb ik dit doorgezet in meer bestuurlijke organisatie als studentlid van het Opleidingsbestuur Mediastudies. Deze evenementen bevestigden voor mij telkens opnieuw mijn grote liefde voor cultuur en voor organisatie. Door elk jaar weer deel te nemen aan een nieuwe commissie of bestuur, werden mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid continu gevoed.”

“Lyrisch over leren”

“Met het starten van mijn master in 2017, had ik besloten ook mijn interesses wat meer te stroomlijnen: een wat rustigere bijbaan op het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden in plaats van de horeca, een bestuur gerelateerd aan mijn studie en zoveel keuzevakken als in mijn agenda pasten. De focus op mijn studie (met hoofdzakelijk vakken omtrent digitalisering) en de naderende toekomst als alumni, is ook opgevallen bij mijn toenmalige afdeling. Dit heeft geleid tot de beste tip van 2018 tot nu toe: solliciteer voor het LDE-traineeship! Uit de vacature bleek de plek bij Informatiemanagement in Leiden een ideale combinatie tussen ICT & beleid, tussen werken & doorleren, en tussen afstuderen & ‘de grote mensen wereld’…”

“Thuis bij de universiteit”

“Sinds oktober 2018 ben ik een volwaardig alumni met een vers gedrukt diploma op zak. De eerste maanden bij IM bevallen erg goed en de afwisseling tussen overleggen, projectmanagement en overall ICT-praat geeft veel voldoening. Elke dag leer ik hier weer iets nieuws, soms over de organisatie, over ICT of over de mensen. Ik ben erg benieuwd naar de rest van het jaar en heb veel zin om mij de komende twee jaar als trainee te ontwikkelen bij deze mooie universiteit(en)!”

Charlotte Boelens

Charlotte Boelens

Trainee Informatiemanagement - Universiteit Leiden

Charlotte Boelens, MA
Universiteit Leiden
Bestuursbureau – Informatiemanagement