Na een eerste traineejaar bij Informatiemanagement (IM) op het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden, is Charlotte haar tweede jaar gestart als projectleider bij de TU Delft. Waar afgelopen jaar de focus lag op de back end van projecten en projectmanagement, staat dit jaar in het teken van een eigen project: voor de Studieverzameling EWI wordt een duurzame toekomstbestemming gezocht.

“Van ICT naar erfgoed”

“Afgelopen jaar heb ik mijn interesse in digitalisering, ICT en (universitair) beleid goed kunnen verdiepen tijdens de uiteenlopende werkzaamheden van mijn eerste traineejaar: als secretaris van bestuurlijke overleggen op het snijvlak ICT / beleid; bijdragen aan de verdere professionalisering van het Project Management Office; als projectleider voor een onderwijsinnovatie pilot voor learning analytics bij een van de faculteiten; en ga zo maar door… Deze wisselende taken in combinatie met de prikkelende workshops vanuit het traineeship hebben mij de kans gegevens om vanaf het begin van mijn werkende leven beter te verdiepen op wat ik te bieden heb én wat ik zoek in een baan. Met een rugzak vol bestuurlijke ervaring, vernieuwde structurering skills, geslaagde trainingen, verrassende workshops, leuke herinneringen, maar ook nieuwe leervragen (en natuurlijk goede moed) ben ik vertrokken uit Leiden om mij verder te kunnen ontplooien als projectleider in Delft.”

Binnen(stebuiten) de comfortzone

“Na mijn volledige studietijd bij de Universiteit Leiden te hebben gespendeerd, heb ik afgelopen jaar ook nog eens gewerkt bij dezelfde instelling. Mijn eerste opdracht was expres inhoudelijk buiten mijn comfortzone, maar voelde dus een beetje als een thuiswedstrijd. Dit jaar ben ik inhoudelijk terug bij mijn voorliefde voor erfgoed, maar alles er omheen voelt als een ontdekkingstocht. Ik kijk er naar uit om met dit nieuwe project gezamenlijk toe te werken aan een mooie toekomst voor de Studieverzameling!”

Charlotte Boelens

Charlotte Boelens

Trainee Projectleider Studieverzameling EWI

Charlotte Boelens, MA
TU Delft
Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde & Informatica