Benjamin Jansen is op 1 september 2018 gestart als projectmedewerker SMF & Sociale Veiligheid bij de Erasmus Universiteit.

Waarom een traineeship?

“Voordat ik startte met mijn masteropleiding Management van de Publieke Sector in 2017 ben ik al aan het kijken naar een passende traineeship. Een traineeship spreekt mij vooral aan vanwege de combinatie tussen het werk en het opleidingstraject. Daarnaast biedt een traineeship de mogelijkheid om op meerdere plekken binnen een organisatie te werken. Dit biedt ervaringen die je bij een normale baan niet krijgt.”

Waarom ik heb gekozen voor het LDE traineeship

“Sinds het tweede jaar van mijn bachelor (Sociologie) ben ik werkzaam op de universiteit. Ik ben onder andere lid geweest van de OLC, lid van de facultaire studentenraad en student-lid van het faculteitsbestuur. In deze functies heb ik de universiteit als een erg prettige, uitdagende en open organisatie ervaren. Het was voor mij daarom een hele logische vervolg stap om te solliciteren op het LDE-traineeship. Dit sloot namelijk aan op de wens om een traineeship te volgen en bij mijn master opleiding.”

De sollicitatieprocedure

“Het sollicitatieproces is strenger dan wat ik gewend was. Het omvat namelijk een brief selectie, twee gespreksrondes en daarna een matching dag en psychologische testen. Tijdens de matching dag en psychologische test was al wel duidelijk dat we waren aangenomen. Dat haalde gelukkig wel wat druk van de ketel! Deze dag zag er als volgt uit. Wij hadden van te voren alle projecten toegestuurd gekregen (in totaal 16) en moesten de opdrachten rangschikken naar eigen voorkeur. Vervolgens spraken we op de matching-dag zes opdrachtgevers om te kijken wat een goede match zou zijn. Deze ochtend bracht een bijzondere dynamiek. Wij moesten als trainees onszelf ‘verkopen’ aan de opdrachtgevers en tegelijkertijd moesten de opdrachtgevers hun opdracht ‘verkopen’ aan ons. Na onze voorkeuren te hebben opgegeven en de opdrachtgevers hun voorkeuren was het afwachten wie welke match zou krijgen. Enkele dagen daarna kreeg ik te horen dat ik het aankomende jaar zou gaan werken op de afdeling USC (university support centre) op het project Studeren met een Functiebeperking en daarnaast zou ik een project opstarten omtrent de Sociale Veiligheid.”

Benjamin Jansen

Benjamin Jansen

Trainee projectmedewerker SMF & Sociale Veiligheid

Benjamin Jansen, MSc
Erasmus Universiteit
USC E&S