Wieteke is in September 2018 met haar tweede trainee-opdracht begonnen bij de Human Resource Management afdeling van Universiteit Leiden. Zij zal zich als beleidsmedewerker bezighouden met de implementatie van verschillende HR projecten zoals exitinterviews en 360° feedback.

“Al jaren hop ik van stad naar stad. Ik ben geboren in Brabant, heb een bachelor afgerond bij University College in Maastricht, meerdere maanden in Spanje gewoond, en een master Interculturele Communicatie in Engeland gedaan. Ook na terugkomst was het nog niet klaar. Een kort traineeship in Utrecht, een baan in Amsterdam bij de UvA, en daarna lekker burgerlijk gesetteld in Haarlem. Dus een traineeship van drie verschillende universiteiten paste wat mij betreft prima bij mijn nomadenbestaan.”

“Dwars door al dat gehop heen loopt gelukkig wel een rode draad. Ik ben altijd geïnteresseerd in en gefascineerd door cultuurverschillen. Ik vind het heerlijk om met mensen uit andere culturen te praten en te ontdekken waar onze verschillen en overeenkomsten liggen. Bovendien ben ik van mening dat interculturele sensitiviteit, en aandacht voor dit onderwerp, zeker in deze tijd van razendsnelle globalisering, ontzettend belangrijk is. Het was dus al vrij snel duidelijk dat ik daar een rol in wilde gaan spelen.”

“Tijdens mijn eerste trainee-opdracht als projectmedewerker bij de TU Delft heb ik me dan ook met strategische internationale partnerschappen beziggehouden. Samen met mijn leidinggevende, directeur Brazilië, hebben we de samenwerking tussen de TU en Brazilië op een hoger plan gezet, met als resultaat dat het nu 1 van de 3 strategische focuslanden is geworden en er een prachtig plan ligt om die strategie de komende jaren vorm te geven.”

“Om ten volste de mogelijkheden van het traineeship te benutten heb ik voor mijn tweede opdracht het ‘internationale’ even losgelaten. Komend jaar ga ik me richten op veranderprojecten binnen HRM. Ik ben benieuwd wat ik hier weer allemaal van ga leren!”

Wieteke de Jong

Wieteke de Jong

Trainee Beleidsimplementatie HRM - Universiteit Leiden