Svenja Kerkhof is op 1 september 2018 begonnen aan haar tweede traineeplek als Trainee HR IT & Reporting bij de afdeling Informatie Management van HR Services aan de TU Delft. Haar eerste jaar was zij werkzaam als Trainee Business Transformation bij het Financieel Shared Service Center aan Universiteit Leiden. Zij houdt zich op dit moment bezig met projecten rondom ICT en rapportages op het HR gebied. Zo ondersteunt zij de HR-kolom door data inzichtelijk te maken, analyses te draaien op deze data en de ontwikkeling en implementatie van een nieuw HR-datawarehouse. Daarnaast richt zij zich op projectmanagement, verandermanagement en de optimalisatie van verschillende processen binnen de TU Delft.

“Altijd maar bezig met mensen”

“In 2016 heb ik aan Universiteit Leiden de Research Master ‘Religion and Society in Native American Cultures’ afgerond. Dit is een tweejarige archeologische onderzoeksmaster waarin ik mij heb toegespitst tot onderzoek in en over Mexico en indigenous peoples. Ik heb voor deze studie gekozen omdat een archeoloog maatschappelijk betrokken is, maar ook de belangrijke taak heeft om de materiële en culturele overblijfselen van verloren en nog steeds levende culturen weer onder aandacht te brengen. Archeologen houden zich namelijk bezig met de geschiedenis van de mens tot leven brengen. Daarnaast vond ik het leuk dat je de kans kreeg om over de hele wereld te reizen en verschillende culturen te ontdekken. Zo heb ik deelgenomen aan projecten in Nederland, Engeland, maar heb ik ook maandenlang in Mexico onderzoek gedaan.

Gedurende mijn studie was ik altijd bezig met mensen, bijvoorbeeld op het gebied van ‘indigenous heritage’, maar keek ik daarnaast ook dichterbij huis naar studentenbelangen door deel te nemen in het bestuur van de studievereniging. Tevens heb ik de unieke kans gekregen om twee jaar deel als student-lid van het faculteitsbestuur van de Faculteit der Archeologie op te treden. Binnen het archeologische veld en binnen de bestuurlijke taken hield ik me altijd bezig met verschillende type mensen en werd mijn natuurlijke interesse in mensen en de achterliggende vragen “Waarom doen mensen dit? Waarom reageren mensen zo?”, alleen maar versterkt.”

“Leiden – Londen – Leiden”

“Tijdens mijn Master heb ik mijn eigen onderzoek in Mexico opgezet en heel projectmatig leren werken. Ik zag dan ook als logische vervolgstap om een PhD-onderzoek te gaan doen en die professor-titel op den duur leek me ook wel wat. Dit bleek toch iets lastiger dan ik dacht en uiteindelijk verhuisde naar Londen en ging daar aan de slag bij een bedrijf wat zich richtte op advies binnen het HR en recruitment gericht op de financiële servicesector in de Benelux. Misschien een hele gekke stap als je de academische wereld in wilt, maar met enige kennis van besturen en bedrijfsvoering, sprak me dit ook aan. In Londen leerde ik dat veel kwaliteiten meebracht vanuit mijn archeologische achtergrond die erg nuttig zijn binnen het bedrijfsleven. In deze baan leerde ik ook termen als ‘verandermanagement’, ‘agile’, ‘lean’, ‘Prince 2’ kennen en begon het te kriebelen dat ik meer wou dan alleen maar van deze begrippen horen. Zeker door de KPI gedreven insteek van deze functie, was er weinig ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, iets wat voor mij erg belangrijk is. In combinatie met de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en een link naar bedrijfsvoering, kwam ik uiteindelijk terecht bij het LDE-traineeship.”

“Van archeoloog naar projectmanager”

“Het afgelopen jaar heb ik als trainee Business Transformation binnen het FSSC van Universiteit Leiden op projectmatige wijze verschillende HR-, ICT- en financiële-processen verbeterd. De werkzaamheden stonden in het teken van transformaties en veranderprojecten zoals bijvoorbeeld de nieuwe inrichting van een purchase-to-pay traject en daarbij behorend de implementatie van een nieuwe besteltool voor de gehele universiteit. Maar ook bijvoorbeeld het HR Next Level programma waarbij werd gewerkt aan het herijken van de HR dienstverlening (van ‘hire to retire’) en het bouwen van een Personeel Shared Service Center. Daarnaast heb ik meegeholpen met het opzetten van een nieuwe frontoffice voor het FSSC en was ik coördinator van een team van 5 studentmedewerkers die zich richtten op de communicatie van deze veranderingen.

Binnen deze veranderprojecten ben ik de waarde van het verzamelen, analyseren en weten te presenteren van data erg gaan inzien. Dit is dan ook de reden geweest dat ik voor een tweede opdracht heb gekozen voor een meer data-gedreven insteek. Ik denk dat het weten te analyseren en omzetten van data naar begrijpelijke taal verandertrajecten erg kan ondersteunen en hier een belangrijk onderdeel van moet zijn.”

“Data-gedreven interne consultant”

“Deze tweede opdracht zorgt er voor dat ik mijn analytische vaardigheden goed kan gebruiken om op een vernieuwende manier naar de bedrijfsprocessen binnen de universiteit te kijken. Als een soort interne consultant leer ik elke dag heel veel nieuws en probeer ik o.a. vragen vanuit de business te beantwoorden door middel van data analyses over het personeelsbestand van de TU Delft. Ik spreek op deze manier heel veel verschillende mensen, maar ben ik ook veel bezig met het uitvogelen van de achterliggende vragen achter de gestelde vraag om zo een juiste analyse op te leveren.

Daarnaast buig ik me gedurende dit jaar ook over de verbetering van een aantal processen zoals het boeken van dienstreizen, het inhuren van externen, de robotisering van HR en Finance processen en de impact van geautomatiseerde processen op medewerkers.”

Svenja Kerkhof

Svenja Kerkhof

Trainee HR IT & Reporting - HR Services - TU Delft