Maaike is begin september begonnen bij Luris, het Knowledge Exchange Office van Universiteit Leiden.  Luris ondersteunt onderzoekers bij valorisatie en het verwerven van financiering. Luris is een belangrijke schakel in het onderhouden van relaties met bedrijven, (regionale) overheden en subsidieverstrekkers. Belangrijke innovatieclusters zijn het Bio Science Park, de Cultuurcampus en de campus Den Haag. Samenwerking met overheden is belangrijk voor het beïnvloeden van Europees beleid op het gebied van Onderzoek & Innovatie en Regionale versterking. Om gezamenlijk effectief te kunnen opereren is het belangrijk dat de doelen van alle belanghebbenden goed met elkaar worden afgestemd. Dit jaar gaat Maaike onder andere aan de slag om overzicht te creëren van activiteiten vanuit Luris in de regio en daarmee voor de Universiteit Leiden een strategische bijdrage te leveren.

“I love beton”

Mijn eerste trainee jaar werkte ik in het communicatieteam van de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen in Delft. Ik heb het daar enorm naar m’n zin gehad en ik ga de TU stiekem wel missen. Een communicatieafdeling is de perfecte plek om alles te leren over het reilen en zeilen van een faculteit en alles wat daar bij komt kijken. Ik heb intensief mogen samenwerken met zowel de studieverenigingen, als onderzoekers en het faculteitsbestuur. Hoewel techniek redelijk ver van mijn initiële interesse ligt heb ik dit jaar een kleine passie ontwikkeld voor beton, infrastructuur en onderwerpen als geothermie.”

“Nieuw avontuur’”

“Hoewel de wisseling naar het tweede jaar betekend dat ik mijn fijne afdeling moet verlaten kijk ik ook enorm uit naar de nieuwe uitdaging in Leiden. Hier zit ik iets verder van de onderzoekers, maar krijg ik weer een hele nieuwe kijk ‘achter de schermen’. Ik zit regelmatig aan tafel met allerlei verschillende interessante mensen, van afgevaardigden van de provincie tot leden van het college van bestuur. Hier kan ik aan de slag met bredere thema’s die (soms op een indirecte manier) van essentieel belang zijn voor het onderzoek in Leiden. Weer een heel jaar om nieuwe dingen te leren en hopelijk veel te kunnen bijdragen!”

Maaike Spuij

Maaike Spuij

Trainee Regionale Samenwerking / Valorisatie - Luris, Universiteit Leiden