Julia Kaumann is in september 2018 begonnen aan haar tweede traineeplek bij het Directoraat van de Erasmus Graduate School of Social Sciences and the Humanities (EGSH) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar eerste jaar was zij werkzaam in Projectbeheer & Controle bij de afdeling Financieel Economische Zaken van het Bestuursbureau op de Universiteit Leiden. Zij houdt zich op dit moment bezig met projecten rondom de verbetering van services die worden aangeboden door de Graduate School. Zo voert zij een analyse uit naar veel gebruikte methodes in PhD scripties en draagt ze bij aan de implementatie van een alumnibeleid.

“Ik heb zo lang mogelijk altijd alle deuren opengehouden; mijn interesses zijn heel breed. Zo heb ik tijdens mijn bachelor studie (internationale betrekkingen & mensenrechten) in een fotografieclub gezeten en was ik een semester in Thailand op uitwisseling, waar ik Engelse les heb gegeven in een lokale basisschool. Tijdens mijn master (ook internationale betrekkingen) was ik project assistent voor een op social media gericht onderzoek, en na het afstuderen heb ik eigenlijk meteen, uit nieuwsgierigheid, een paar maanden bij een Tech-startup gewerkt.”voor mij de perfecte kans.”

“Omdat ik het belangrijk vind om maatschappelijk betrokken te zijn ben ik uiteindelijk bij de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) beland, waar ik een jaar met plezier heb gewerkt. Mijn toenmalige begeleider heeft mij mee laten werken aan de organisatie en uitvoering van zijn projecten, en zo ben ik geïnteresseerd geraakt in projectbeheer. Ik wilde mij specialiseren en ben dus op zoek gegaan naar een positie waar ik de mogelijkheid heb om alles over projectbeheer te leren.” 

 “Een traineeship bij de universiteit vond ik meteen al leuk klinken; er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zowel binnen een specifiek onderwerp, maar ook in een bredere zin. Zo doen de trainees modules om algemene vaardigheden, zoals communicatie, te verbeteren, en heb ik mijn eigen persoonlijke doelen waaraan ik met mijn buddy werk. Voor mijn huidige opdracht doe ik met behulp van mijn buddy een cursus in Python, een programmeertaal waarmee ik hoop het overzicht op de analyses die het EGSH nodig heeft te vergemakkelijken en verbeteren.”

“Na in Leiden een jaar lang een eigen grootschalig project georganiseerd te hebben en een projectmanagement cursus te hebben afgerond, ben ik nu in een functie waarbij ik voor meerdere kortere projecten verschillende taken uitvoer zodat ik de specifiekere en inhoudelijke onderdelen aan projectbeheer ook goed onder de knie krijg. Dit jaar zal ik dus meer met teamwork en het opleveren van deliverables te maken krijgen, daar kijk ik erg naar uit. Als bonus komt erbij dat mijn werkomgeving heel erg gezellig is!”

Julia Kaumann

Julia Kaumann

Trainee Projectmanagement - Erasmus Universiteit