Elise gaat voor haar 2e opdracht aan de slag bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) op het onderwerp onderzoeksbeleid. Hier zal zij zich onder andere gaan bezig houden met het opzetten van de onderzoeksaccreditatie die onderzoeksgroepen en instituten bij universiteiten elke 6 jaar moeten doen.

“Er is zoveel meer dan alleen de studentewereld op de universiteit”

“Tijdens mijn studie heb ik als promoteamer, tutor en student assistent gewerkt binnen de Universiteit van Maastricht. Hierdoor ben ik er dan ook achter gekomen dat er veel meer op de universiteit gebeurd dan wat je als student ziet. Achter de schermen van de studentenwereld schuilt namelijk een gigantisch bedrijf, de universiteit.”

“Gelijk aan de slag”

“Tijdens mijn master was ik al hard op zoek naar een baan, want ik wist zeker dat ik na mijn studie gelijk aan de slag wilde. Tijdens het oriënteren kwam ik erachter dat ik graag een traineeship wilde gaan doen, omdat het een mooie startersfunctie is waarbij je de kans krijgt om op verschillende afdelingen te werken en door middel van trainingen jezelf persoonlijk en professioneel verder te ontwikkelen. Een traineeship en werken op de universiteit was voor mij de ideale combinatie en die combinatie bestond: het LDE traineeship. Dit was dan ook precies wat ik zocht; de wonderlijke wereld van de universiteit verder ontdekken, ervaring opdoen met werken op verschillende plekken en met een super gezellige trainee groep hier aan beginnen!”

“Het jaar is voorbij gevlogen”

“Een jaar lijkt lang, maar vliegt zo voorbij. Waar een jaar geleden alles nog nieuw was, de universiteit, het werkende leven en het traineeship. Is het nu alweer tijd voor een tweede jaar, opdracht en plek. Voor mij zit hier geen wissel van universiteit bij, maar wel een wissel tussen faculteit, onderwerp en rol.”

“Van student naar onderzoeker”

Waar ik vorig jaar op een afdeling zat waar altijd studenten rondliepen, houd ik mij nu meer bezig met de andere kant van de universiteit; het onderzoek. Ik vind dit een super interessante afwisseling, waardoor ik aan het einde van het traineeship een goed beeld zal hebben van de verschillende onderdelen van de universiteit. Het opzetten van de onderzoeksaccreditatie is een spannende en grote taak, maar daardoor ook een goede manier om de organisatie goed te leren kennen.”

“Terug naar mijn roots”

Wat voor mij ook perfect is aan deze opdracht is dat de onderzoeks- en onderwijs onderwerpen goed aansluiten bij mijn eigen studieachtergrond. Met een Bachelor in European Public Health en een Master in Healthcare Policy, Innovation and Managment ben ik nu bij de faculteit terecht gekomen waar dit inhoudelijk goed bij aansluit.”

Elise van der Steen

Elise van der Steen

Trainee Onderzoeksbeleid - Erasmus Universiteit