Het LDE traineeship ontstond in 2014. Sindsdien hebben al velen het traineeship afgerond. Op een recente netwerkborrel bleek dat de veel LDE trainees bij een (LDE-)universiteit blijven werken, en anderen bij bijvoorbeeld consultancybedrijven of de overheid aan de slag is gegaan. Vanaf najaar 2019 zal binnen het netwerk van de LDE-trainees het ‘Mentorship’-programma worden opgezet waarbij alumni de huidige LDE-trainees begeleiden. Een trainee kan bijvoorbeeld advies vragen op carrièrevlak of een dag meelopen met een alumnus. Zo helpen de LDE-trainees elkaar en wisselen onderling kennis en ervaring uit: niet alleen tijdens, maar ook nog na het traineeship.

Op deze pagina valt te lezen waar de LDE alumni terecht zijn gekomen. Wat hebben zij overgehouden aan het LDE traineeship?

Paulien Burgers

Paulien Burgers

Lichting: LDE 4
Plek 1: Beleidsmedewerker Onderwijs, faculteit Techniek, Bestuur & Management, TU Delft. Project: Verbeteren van afstudeermaatregelen
Plek 2: Projectleider HRM, TU Delft. Project: Participatiewet

Waar ben je nu: Beleidsmedewerker Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Meer specifiek, Projectmedewerker bij Perspectief op Werk, gericht op een verbeterde bemiddeling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“Het LDE Traineeship heeft mij de kans gegeven om uit mijn juridische schulp te kruipen en verschillende werkzaamheden uit te proberen. Mijn huidige baan is een mooie uitkomst hiervan en had ik niet zonder het Traineeship kunnen doen.”

Lianka Bruijnen

Lianka Bruijnen

Lichting: LDE 3
Plek 1: Trainee Business Analytics, Functioneel Beheer, Universiteit Leiden
Plek 2: Trainee HR Reporting & Analytics, HR Services, TU Delft

Waar ben je nu: Consultant bij Morgens

“Het LDE traineeship heeft mij naast ontzettend veel ervaring een mooi netwerk opgeleverd van mede (oud) trainees, niet alleen professioneel maar ook vriendschappelijk! Ik kijk met plezier terug naar de gezamenlijke trainingen en projecten die ik met mijn mede trainees heb gedaan.”

Svenja Kerkhof

Svenja Kerkhof

Lichting: LDE 4
Plek 1: Universiteit Leiden, Financieel Shared Service Center, Trainee Business Transformation
Plek 2: TU Delft, HR Services, Information Management, Trainee HR Reporting & Analytics

Waar ben je nu: Vanaf oktober 2019: Consultant Operational Excellence bij Deloitte Consulting

Marrit Terpstra

Marrit Terpstra

Lichting: LDE 3
Plek 1: Programmacoördinator ‘Living Campus’ bij de TU Delft, Sport & Cultuur (nu X)
Plek 2: Community Builder bij de Universiteit Leiden, Faculteit Geesteswetenschappen (FGW), Ba International Studies

Waar ben je nu: Aanstelling bij de Universiteit Leiden voor vier verschillende projecten: Projectmedewerker Arbeidsmarktvoorbereiding bij Strategische en Academische zaken, Projectmedewerker Arbeidsmarktvoorbereiding Ba International Studies, Community Building bij de Ba International Studies en Community Building bij de Ba Urban Studies

“Ik heb heel veel gehad aan het feit dat we als trainees in een groep met- en van elkaar konden leren. Dat je met gelijkgestemden, die niet je directe collega’s zijn, leuke en ook lastige momenten kunt bespreken en op die manier je weg vindt in een grote organisatie als de universiteit. Dat er ruimte is voor verbreding en (persoonlijke) ontwikkeling buiten de primaire functie die je vervult.”

Laura Wolters

Laura Wolters

Lichting: LDE 4
Plek 1: Trainee Strategy Development, TU Delft Health Initiative, Technische Universiteit Delft
Plek 2: Corporate Relations Officer, Rotterdam School of Management Career Centre, Erasmus Universiteit

Waar ben je nu: Corporate Relations Officer bij Rotterdam School of Management Career Centre

“Het LDE Traineeship heeft mij veel gebracht in die twee jaar tijd. Naast het grote netwerk dat ik opgebouwd heb, hebben de trainingen mij zowel op persoonlijk- als professioneel vlak geholpen te groeien als Young Professional. Dankzij dit traineeship weet ik veel beter waar ik mezelf zie in de toekomst. Ik kijk met veel plezier en enthousiasme terug op deze tijd.”

Josephine Verstappen

Josephine Verstappen

Lichting: LDE 3
Plek 1: Organisatieadviseur bij Instituut voor Talen en Academische Vaardigheden bij de TU Delft
Plek 2: Beleidsmedewerker onderwijs bij Erasmus School of Health Policy & Management bij de Erasmus Universiteit Rotterdam

Waar ben je nu: Beleidsadviseur onderwijsinnovatie bij de Vereniging van Universiteiten (VSNU)

“Het traineeship was voor mij de ideale startbaan. Ik wilde de universiteit graag eens bekijken vanaf de andere kant (dus niet als student). Doordat je met vijftien andere starters begint, heb je ook veel aan elkaar en kun je problemen met elkaar bespreken. Bovendien heb ik gedurende die twee jaar enorm veel geleerd, zoals het creëren van draagvlak en projectmanagement. Dit gebruik ik nog steeds.”