Je bent kortgeleden afgestudeerd en de wereld ligt aan je voeten!

Je zit vol met ambitie maar waar moet je beginnen? Er zijn zo veel startersbanen, traineeships of young professionaltrajecten die jou allemaal zouden willen hebben, maar wat wil jij? Ik vond het in ieder geval enorm lastig om als breed opgeleide starter met een nog bredere interesse en gezonde ambitie een goede plek te vinden.

Nu zit ik helemaal op m’n plek als eerstejaars LDE trainee in Delft. Om jou op weg te helpen met je keuze heb ik kort op een rijtje gezet waarom jij dit ook wil.

1. Mogelijkheden, mogelijkheden, mogelijkheden

Als LDE trainee zijn de mogelijkheden enorm. Ik werk aan interne en externe communicatie op een faculteit, maar heb collega’s die op een centrale HR afdeling werken, community manager zijn bij de Library, werken aan de verbetering van onderwijs of zich verdiepen in financiële onderzoek ondersteuning op Europees niveau. Je kan dus worden ingezet op enorm verschillende onderwerpen en hebt een heel jaar om daar ook echt van te leren. Naast je opdracht is er veel ruimte om dingen op te pakken waar jij je graag in wil ontwikkelen.

2. 3 VOOR DE PRIJS VAN 1

Je start als trainee bij een universiteit, maar wel als onderdeel van het LDE verband. Dat betekent dat je deuren kan openen bij de Technische Universiteit in Delft, Erasmus University in Rotterdam en Leiden Universiteit. Je krijgt meteen drie hele verschillende manieren van bedrijfsvoering, werknemersidentiteit en specialisme mee. Je kan dus goed voor jezelf ervaren wat bij je past en meepakken wat je aanspreekt bij de anderen.

3. Luxe opleidingsprogramma

Naast alles wat je leert in je opdrachten en van je dagelijkse collega’s geniet je de luxe van een ontwikkelingstraject van toonaangevend trainingsinstituut voor leiderschap De Baak. Naast praktische skills (o.a. projectmanagement) is er ook veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het is heel erg fijn om zo vroeg in je carrière al de mogelijkheid te hebben om stil te staan bij wat er echt belangrijk is en hoe je dat kan ontwikkelen: echt een vliegende start.

4. Medetrainees

Eigenlijk staat deze voor mij op nummer een. Je bent niet alleen, je bent met allemaal jonge mensen die samen beginnen. Dat heeft meerdere voordelen;

  1. Leren x 18
    Factor 18 op je leerproces. Terwijl je hard bezig bent met jezelf ontwikkelen kan je ook fantastisch gebruik maken van de ervaringen van anderen. Onze lichting is met 18 personen, die dus ook op 18 verschillende afdelingen werken en met 18 verschillende dingen bezig zijn. We leren van elkaar tijdens gestructureerde intervisiesessies, zelf georganiseerde workshopseries maar ook tijdens de lunch.
  2. Professioneel netwerk opbouwen
    Binnen no time ken je mensen op hele verschillende plekken (zie ook 3 voor de prijs van 1). Dat betekent dat jouw lijntjes soms korter zijn dan die van mensen die er al jaren werken, en dat is heel erg handig. Zeker ook in de toekomst, want deze toppers gaan het natuurlijk stuk voor stuk maken.
  3. Gezellig
    Gezelligheid doet niet onder voor productiviteit als het gaat om werkgeluk. En met je medetrainees zijn er altijd een paar in voor een borrel, excursie, lunch, kerstdiner, pubquiz en natuurlijk een vrijmibo.

5. Comfortabel CAO

Niet geheel onbelangrijk. Naast een prima startsalaris ontvang je een ruim opleidingsbudget, eindejaars- en vakantietoeslag en meer vrije dagen dan al je studievrienden.

6. Academische omgeving

Persoonlijk vind ik dit heel leuk. Universiteiten zijn plekken waar een enorm potentieel bij elkaar komt. Hier wordt in zekere zin de toekomst gemaakt. Ik vind het heerlijk om er een steentje aan bij te kunnen dragen zonder dat ik vast zit aan vier jaar promotieonderzoek. Daarnaast zijn de drie universiteiten ook gewoon drie enorme organisaties, en zijn de ervaringen die je hier op doet in vele sectoren van toepassing.

7. Ruimte om te groeien + disclaimer

Zoals gezegd, je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen, te bepalen wat voor jou belangrijk is en hoe je daar wil komen. Maar, een disclaimer is hier wel op z’n plek; je krijgt het niet cadeau. Er is niemand die je handje vast houdt, je zal zelf de kansen die je krijgt moeten pakken.

Het lijkt me duidelijk, jij wil dit ook. Er is gelukkig goed nieuws, de vacature voor komend jaar staat vanaf nu open!

Mocht je toch nog vragen hebben, of moeten we je nog verder overtuigen? Schroom niet om met een van ons contact op te nemen voor een kopje koffie.